GÜNDEM

Zonguldak heyeti Belgrad'da

Zonguldak heyeti Belgrad'da Sırbistan Büyükelçisi Hami Aksoy tarafından büyükelçilikte verilen resepsiyona katıldı.

Abone Ol

İktisadi Araştırmalar Vakfı’ nın organizasyonu ile gerçekleşen Türkiye-Sırbistan Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesinde Yeni Ufuklar Sempozyumu Belgrad’ta yapıldı.
Sempozyuma Zonguldak heyeti olarak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Keleş, TOBB Zonguldak Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yunus Aydoğan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Fırat Birkan, Mehmet Berkan Önal, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Murat Bollucuoğlu ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya katılım sağladı.
Sempozyumun açılış oturumu, İktisadi araştırmalar vakfı başkanı Prof.Dr. Ahmet İncekara, Sırbistan Sanayi ve Ticaret Odası Stratejik Analizle, Hizmetler ve Uluslararasılaştırma Bölümü Direktörü Mihalo Vesovıc, Türkiye – Sırbistan İş Konseyi Başkanı ( DEİK ) ve Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, T.C Sırbistan Büyükelçisi Hami Aksoy , Sırbistan Ekonomi Bakanlığı Devlet Sekreteri Andrijana jovanovıc, Sırbistan İç ve Dış Ticaret Bakanlığı Devlet Sekreteri Steaven Nıkcevıc’ ın konuşmaları ile gerçekleşti.


Sempozyumda; Türkiye-Sırbistan Ekonomik İşbirliğinin son on yılda gelişimi ve gelecekteki iş potansiyeli, Sırbistan’ın Ekonomik Profili ve Türkiye ile potansiyel iş birliği olanakları, Gelecekte ki Sırbistan – Türkiye Ekonomik İş Birliği için iş ortamı, Türkiye-Sırbistan Ekonomik İşbirliğinin mevcut durumu ve ivme kazandırılmasına yönelik öneriler, daha fazla ticari iş birliği için mali ortam, ikili ticari ilişkilerde dirençli ilişkiler kurmak ve işbirliğini sürdürmek, AB’ye katılım süreci bağlamında Sırbistan – Türkiye Ekonomik ilişkileri, Süt çiftlikleri ile ilgili akıllı tarım ve spesifik taze süt çiftliği örnekleri, uzlaşı prosedürü , tahkim, endüstrilerin dijitalleşmesi ve enerjide trandler, Alternatif uzlaşma prosedürü olan ticari tahkim ile Türkiye’de iş kurma ve yapmanın hukuki yönleri, Endüstrlerin dijital evrimi ve Sırbistan da ki dijital dönüşüm, Bulut, büyük veri ve nesnelerin interneti, Sırbistan enerji sektörü – mevcut trendler ve gelişmeler, Türkiye de kripto para ve Blok zincir teknolojileri Ekosistemi ve geleceği konuları uzmanlarınca irdelendi ve katılımcılar bilgilendirildi. Sempozyum B2B görüşmelerin ardından son buldu.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ‘’ Yoğun katılımlı faydalı bir sempozyum gerçekleştirdik. Sırbistan‘a yapılabilecek yatırımlar ve Sırbistan’dan çekilebilecek yatırımlar konusunda bilgilendik. İkili iş görüşmeleri yaptık. Devamında iki ülkenin de menfaatine güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }