Zonguldak’tan İzmir’e saat 19.00’da kalkan şehirlerarası yolcu otobüsü araçta yağ sızıntısı olduğu iddiasıyla Ereğli yolunda beklemek zorunda kaldı. Yolcular neden beklediklerini anlayamazken yapılan açıklamada otobüste yağ sızıntısı olduğu ve bu şekilde yola devam edemeyecekleri belirtildi.

Zonguldak’tan İzmir’e gitmek için bilet alan yolcular saat 21.00’a kadar Ereğli yol kenarında beklemek zorunda bırakıldı. Saat 20.30’da Zonguldak’tan İzmir’e gidecek olan bir sonraki seferde diğer yolcular ile birlikte seyahat etmek zorunda bırakıldılar. Otobüsün tamamen dolduğunu belirten vatandaşlar Z HABER’e ulaşarak; “Şuanda otobüs ağzına kadar dolu. Hatta muavin koltuğuna bile oturan var. Bize Sakarya’da yeni otobüs ayarladıklarını söylüyorlar. Ama bir sonraki durakta yeni yolcu binerse muhtemelen ayakta gitmek zorunda kalacak. Yaklaşık 1.5 2 saat bizi yol kenarında beklettiler gideceğimiz yere zaten geç kaldık. Bir de aktarma yapacaklarını söylüyorlar. O da ne kadar doğru bilmiyoruz” dediler.

Konuyla ilgili sık sık otobüs şoförü ve muavinle tartışan yolcular aldıkları koltuklarda oturmak istediklerini ona göre para verdiklerini ancak şimdi ağzına kadar dolu bir otobüste yanında tanımadıkları insanlarla birlikte yolculuk etmek zorunda kaldıklarını belirterek şikayetçi olacaklarını söylediler.

Yolcular aktarma için otobüsün ne zaman geleceğini bilmediklerini firma yetkililerin detaylı bilgi vermediklerini ve mağduriyetlerinin ne kadar süreceğini açıklamadıkları için otobüs firmasına dava açacaklarını ifade ettiler.

Zonguldaklı vatandaşlar yaşanan durumla ilgili mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

İncivez'de yangın! 2 kişi dumandan etkilendi! İncivez'de yangın! 2 kişi dumandan etkilendi!

Editör: Şeyma Kaya