Zonguldak

Zonguldak Romanya ticareti büyüyecek!

Anadolu Aslanları İş adamları (ASKON) Zonguldak Şube Başkanı Özgür Erdoğan ve beraberindeki heyet, Romanya’da bir dizi ziyaretler de bulundu.

Abone Ol

Anadolu Aslanları İş adamları (ASKON) Zonguldak Şube Başkanı Özgür Erdoğan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Batı Karadeniz Deniz ve Ticaret Odası Başkanı Oğuz Ünlüer ile Sanayici ve iş adamı üyeleri, Romanya’da ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği Ticaret müşavirliği ziyareti oldu. Burada Ticaret Baş Müşaviri Hasan Oktay Duygun ve Ticaret Müşaviri M. Naci Akdoğan ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Romanya ticaret ve sanayisi hakkında detaylı bilgilendirme toplantısı yapılırken, iki ülke arasında ki ticari bağın geliştirilmesi için de görüş alış verişinde bulunuldu.

LİMAN, TİCARET, DEMİR ÇELİK VE RORO SEFERLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ KONUŞULDU

Heyet burada ki görüşmenin ardından Romanya Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Luliu Stocklosa ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret edildi. Oda toplantı salonun da gerçekleştirilen görüşmede Zonguldak, Ereğli ve Romanya arasındaki Limanların kullanılmasının ve RO-RO seferlerinin nasıl arttırabileceğini, iki ülke arasında ki ticaretin arttırılması ile ilgili görüşmelerde bulunuldu. Ayrıca Romanya Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Luliu Stocklosa ve yönetim kurulu üyelerini Ereğli ve Zonguldak’a davet ederek, buradaki limanların ve Sanayi bölgelerinin inceleneceği, iki ülke arasında Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü anlaşmasının yapılacağı ifade edildi.

ROMANYA TÜRK İŞ ADAMLARI DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ

Anadolu Aslanları İş adamları (ASKON) Zonguldak Şube Başkanı Özgür Erdoğan ve beraberindeki heyet, son olarak Romanya Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürsel Öztürkmen ve üyelerini ziyaret etti. Romanya Türk İş Adamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürsel Öztürkmen ile yapılan görüşmede, bölgedemizde ki imalatçı firmaların Romanya’ya ihracat yapabilmeleri için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

AMAÇ İKİ KARDEŞ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARETİ BÜYÜTMEK

Anadolu Aslanları İş adamları (ASKON) Zonguldak Şube Başkanı Özgür Erdoğan, yapılan ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye ile Romanya arasındaki ekonomik iş birliklerini geliştirmek, Ülkemizde yeni yatırım ve istihdam alanları ortaya çıkarabilmek maksadı ile Romanya’nın Başkenti Bükreş’te temaslarda bulunduk. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği Ticaret müşavirliği, Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası ve Romanya Türk İş Adamları Derneği’ni  (TİAD) ziyaret ettik.  Özellikle demir-çelik ve lojistik sektörleri ile ilgili geniş iş birliği imkânlarını değerlendirmek üzere fikir birliğine vardık. İlişkileri daha kuvvetli hale getirebilmek için kardeş oda protokolü imzalanmasına karar verdik. En yakın zamanda kendilerini Ereğli ve Zonguldak’ta misafir etmek için sözleştik. İki ülke arasında yapılabilecek iş birlikleri, yeni iş fırsatları, muhtemel yatırımlar, yeni iş kolları ve alanları hakkında istişarelerde bulunduk. Kendilerine yapıcı yaklaşımları ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim “dedi.

EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASINI BAŞKAN ÖZGÜR ERDOĞAN TEMSİL ETTİ

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasını, Başkan Arslan Keleş’in cenaze nedeni ile Ereğli’ye dönmek zorunda kalması üzerine ASKON başkanı Özgür Erdoğan temsil etti. Erdoğan ziyaretler sonunda ASKON ile Ereğli Ticaret ve Sanayi odası adına plaket ve bölgenin yöresel ürünlerini takdim etti.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }