Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Luliu STOCKLOSA, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti İle Zongudak’a geldi. Ağustos ayı içerisinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası Kdz.Ereğli Şubesi ve Anadolu Aslanları İş adamları (ASKON) Zonguldak Şubesi yetkililerinden oluşan bir heyet Bükreş’i ziyaret etmiş ve bir dizi ziyaretlerde bulunmuşlardı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ‘’ Ağustos ayı içerisinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası Kdz.Ereğli Şubesi ve Anadolu Aslanları İş adamları (ASKON) Zonguldak Şubesi yetkililerinden oluşan bir heyet ile Bükreş’i ziyaret etmiş ve bir dizi iş ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ziyaretimizde Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Iuliu STOCKLOSA’ yı ticari ve lojistik imkanları yerinde değerlendirmek üzere Zonguldak’a davet etmiştik. Kendileri davetimize icabet ederek Zonguldak’a geldi.

Zonguldak-Bükreş arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesini ve pekiştirilmesini arzu ediyoruz. Zonguldak/Kdz. Ereğli bölgesindeki Karadeniz limanlarının, Romanya'ya ve Romanya'dan mal taşımacılığında değerlendirilmesini, Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası (CCIB) tarafından desteklenen Sulina Ticari Limanı'nı geliştirme programı çerçevesinde işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, deniz yoluyla taşınan malların Tuna Nehri üzerinde nehir mavnalarına aktarılması ve bu şekilde Romanya ile komşu Avrupa ülkelerine taşınması amacıyla taraflar arasında iş birliğinin geliştirilmesi ve bu konuda bir diyalogun sürdürülmesi konusunda mutabakata vardık.

Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası ile mutabakatımızı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası Kdz.Ereğli Şubesi olarak imzaladık.

Faruk Sofuoğlu ve Deniz Oral Zonguldak'a geliyor Faruk Sofuoğlu ve Deniz Oral Zonguldak'a geliyor

Bu sürece katkı veren, Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Iuliu STOCKLOSA’ya, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Keleş’e, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu’na, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başoğlu’na, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Oktay’a, Deniz Ticaret Odası Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı Oğuz Ünlüer’e, Anadolu Aslanları İş Adamları (ASKON) Zonguldak Şubesi Başkanı Özgür Erdoğan’a ve Romanya Türk İş Adamları Derneği Kurucusu hemşehrimiz Sabit Danış’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

Editör: Şeyma Kaya