GÜNDEM

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı kapatıldı!

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Zonguldak Vergi Dairesi kapatıldı. Kapatılan Vergi Dairesi Zonguldak Defterdarlığı olarak yeniden açıldı.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında sunulan hizmetler, GİB'e bağlı olarak kurulan defterdarlıklar bünyesinde yerine getirilecek.

Defterdarlıkların görev ve fonksiyonlarında meydana gelen azalış ve taşrada sunulan hizmetlerin ağırlıklı olarak vergi hizmetlerinden oluşması dikkate alınarak yeni defterdarlık GİB'e bağlı olarak kuruldu.

Zonguldak’ın da aralarında bulunduğu 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları, defterdar unvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde defterdarlık kuruldu. Böylece GİB ülke genelinde tek tip örgüt yapısına kavuştu.

Hafta sonu mesai dışı olması sebebi ile Zonguldak Vergi Dairesi tabelası sökülmeye başlandı. Tabelanın sökümünün ardından Zonguldak Defterdarlığı olarak yeni tabela asılacak.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }