GÜNDEM

Zonguldak'ın gurur oldular! Polestar takımı Tenknofest'te zirvede!

Zonguldak Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Proje Grubu öğrencilerinden oluşan Polestar takımı, Türkiye’nin prestijli etkinliği Teknofest’te büyük bir başarıya imza attı.

Abone Ol

Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Proje Grubu öğrencilerinden oluşan Polestar takımı, Türkiye’nin prestijli etkinliği TEKNOFEST’te büyük bir başarıya imza attı.  Takım üyeleri Sena Güdül ve Beren Baş, Tübitak Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nın "Fiziki Bilimler" kategorisinde Türkiye 2.’si olarak dikkatleri üzerine çekti. 

Projeleriyle milli teknolojinin gelişimine katkıda bulunan Polestar takımı, gösterdikleri azim ve gayretle büyük takdir topladı. Okuldan danışmanları Müzeyyen Merve Bakangöz’ün rehberliğinde hazırladıkları proje, havacılık, uzay ve teknoloji alanında Türkiye’nin ilk ve tek festivali olan TEKNOFEST’te adlarını duyurmayı başardı. 

Projeleriyle milli teknolojinin gelişimine katkı sunulduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

“Başarılarından dolayı Sena Güdül, Beren Baş ve Danışman Öğretmen Müzeyyen Merve Bakangöz’ü tebrik ediyor; ailelerine ve destekçilerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Polestar takımının elde ettiği bu başarı, sadece bireysel bir kazanç değil, tüm toplum için gurur verici bir olaydır.” 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül ise gelecekte de benzer başarıların gelmesi temennisinde bulunarak, daha nice başarılara imza atacaklarına inandığını dile getirdi. 

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }