Zonguldaklı balıkçılar çıldırdı! 4 tanesi 100 TL! Zonguldaklı balıkçılar çıldırdı! 4 tanesi 100 TL!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan maden kazasının ardından Zonguldak’ta kaçak maden ocaklarının bombalanması, vatandaşları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar kaçak ocakların bir an önce imha edilmesini savunurken, bazıları ise orada çalışan işçilere istihdam sağlanması gerektiğini belirtti.

Zonguldak’ta son 10 yılda kaçak maden ocaklarında 45’ten fazla madenci hayatını kaybetti. Zonguldak Valiliği talimatı ile, kaçak maden ocaklarına yönelik tespit ve imha operasyonları hızlandırıldı. Tespit edilen ocakların girişleri TTK ekipleri tarafından bombalanarak kapatılıyor. Bu operasyonlar kapsamında son 1 yıl içerisinde 200’e yakın kaçak maden ocağı mühürlendi ancak bazıları yeniden açıldı.

Ak Parti eski İl Yönetim Kurulu üyesi Hülya Türkmen Akdeniz de yapılan operasyonlara tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Akdeniz, sosyal medya hesabı üzerinden maden ocaklarının bombalanmasına ve orada çalışan işçilere istihdam sağlanmamasına isyan ederek tepkisini dile getirdi. Akdeniz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sizler kaçak ocak gerçeğini ne kadar biliyorsunuz? Kaçak ocakları bombalayıp mühürlemek dışında ne yapıldı? Hiç ocakları açanlara ve o ocaklara kendi rızaları ile girenlere neden diye sordunuz mu? Kimse sormadı ama ben yine de cevaplamak isterim. Bizler devlet memuru veya zengin çocukları olarak doğmadık. Biz ta rahmetli Hacı dedemden itibaren sizin kaçak dediğiniz bu ocaklardan ekmek yedik. Yemeye de devam edilecek. Yanı başımızda EREN ENERJİ ve ÇATES var. Neden bombaladığınız ocaklarda çalışan garibanları buralarda istihdam etmediniz? Neden Çaycuma, Ereğli, Karabük gibi yerlerden gelen referanslılara imkanlar sunulurken bu çocukları gariban diye görmediniz? Kirli havasını soluduğumuz Kilimli’de yaşayan gençlere ve o ocakları açmak zorunda olan çaresizlere iş imkanı neden sunmadınız? Tek çare bombala mühürle. Peki ne yiyecek bu insanlar? Dağlarda yaşayan imkanı olmayan bu gençleri TTK alımlarında neden önceliğe koymadınız? Hepsinin elleri nasırlı, ayakları çizme giymekten kararmış. Evet, bizim de canımız gitti. Bir gerçeğin de bilinmesi gerekiyor. O ocaktan yaralı çıksaydı yine iyileşip girecekti. İşte neden girecekti çözümü de sizlerde. Kaçak ocakları bombalarken orada çalışan ve o ocakları çalıştıranların da istihdamı düşünülmeli. Kimse lüks yaşam peşinde değil, herkes sadece karnını doyurma derdinde. Bu ölen çocuklar ve ocak sahibi herkes de bizim. Biz hepsine ayrı yanıyoruz. Çünkü tek sebep çaresizlik.”