Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Aileler çocuklarının üniformalarını, çanta ve kırtasiye ürünlerini tamamlamak üzere alışveriş telaşına düştü.


Kırtasiye ürünleri hakkında Atlas Kırtasiye sahibi Cemil Recep Karaman 2023-2024 eğitim öğretim yılına oranla fiyatların yüzde 110 zamlandığını bazı ürünlerin ise yüzde 60-80 oranında arttığını belirtti. Cemil Recep Karaman velilerin alacakları ürünlerde CE ibaresi olmasında dikkat etmelerini söyledi. 


YENİ BAŞLAYACAK ÖĞRENCİ İÇİN EN AZ 2 BİN TL!
Zonguldak’ta ilk ve ortaokulların üniformalarının satıldığı Yıldız Giyim mağazası işletmecisi Murat Yıldız üniformalara zam geldiğini ortalama yüzde 20-25 oranında bir fiyat artışı olduğunu söyledi.
Okul üniformalarının takım halinde alındığında fiyatının 1000 TL’yi bulduğunu belirten Yıldız formaların alt-üst olarak ayrı da alınabileceğini söyledi.
Zonguldaklı aileler okula başlayacak çocuğu için forma ve kırtasiye masrafının dışında çanta, suluk ve diğer ekstra alınacak malzemeler ile birlikte 5 bin TL’yi bulduğunu ayrıca kayıt esnasında okulların da istediği kırtasiye malzemelerinin masraflarını daha da arttırdığını ifade etti.

Editör: İnanç Üçüncü