GÜNDEM

Zonguldaklı ailelerin eğitim derdi! Okula başlamanın maliyeti ne kadar?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Çocuklar yeniden okula başlamak için gün sayarken velilerde kırtasiye alışverişi telaşında. “Okul ihtiyaçları en uyguna nasıl tamamlanır?’’ sizin için inceledik.

Abone Ol

ZHABER (@zhabertv)'in paylaştığı bir gönderi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Aileler çocuklarının üniformalarını, çanta ve kırtasiye ürünlerini tamamlamak üzere alışveriş telaşına düştü.


Kırtasiye ürünleri hakkında Atlas Kırtasiye sahibi Cemil Recep Karaman 2023-2024 eğitim öğretim yılına oranla fiyatların yüzde 110 zamlandığını bazı ürünlerin ise yüzde 60-80 oranında arttığını belirtti. Cemil Recep Karaman velilerin alacakları ürünlerde CE ibaresi olmasında dikkat etmelerini söyledi. 


YENİ BAŞLAYACAK ÖĞRENCİ İÇİN EN AZ 2 BİN TL!
Zonguldak’ta ilk ve ortaokulların üniformalarının satıldığı Yıldız Giyim mağazası işletmecisi Murat Yıldız üniformalara zam geldiğini ortalama yüzde 20-25 oranında bir fiyat artışı olduğunu söyledi.
Okul üniformalarının takım halinde alındığında fiyatının 1000 TL’yi bulduğunu belirten Yıldız formaların alt-üst olarak ayrı da alınabileceğini söyledi.
Zonguldaklı aileler okula başlayacak çocuğu için forma ve kırtasiye masrafının dışında çanta, suluk ve diğer ekstra alınacak malzemeler ile birlikte 5 bin TL’yi bulduğunu ayrıca kayıt esnasında okulların da istediği kırtasiye malzemelerinin masraflarını daha da arttırdığını ifade etti.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }