Z HABER Köşe Yazarı Zonguldaklı yönetmen Kıvanç Baruönü, saha kenarında kırmızı kart gören ilk ve tek gazeteci Tunca Par’ın hikayesini anlattı. Baruönü, gençliğinde Zonguldakspor’da basketbol oynadığına da dikkat çekerek sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Saha kenarında kırmızı kart gören ilk ve tek gazeteci, Tunca Par’ın hikayesidir bu! İçinizde futbol meraklıları varsa bu hikaye onlar için gelsin… Zonguldakspor 1970’li yıllardan seksenlerin ortasına kadar İstanbul takımlarının korkulu rüyası olarak birinci lig’de mücadele etti! O sene Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayı ve Zonguldak’a da galibiyet için gelmiş. İstanbul’dan Ankara’dan pek çok gazeteci o gün sahada, ve hepsi golün fotoğrafını çekmek için kale arkasında yerlerini almış, Zonguldakspor kale arkasına yerleşmişler. Ancak içlerinden bir gazeteci var ki seremoni sonrası gruptan ayrılıp, diğer kale arkasına geçiyor. Yani Yasin’in koruduğu, Galatasaray kale arkasına… Bütün foto muhabirleri Zonguldakspor kale arkasında beklerken daha maçın başlarında beklenen gol geliyor, ama onlara uzak kaleye… Hatta golün haberini ilk verende Zonguldakspor’dan Turgut kafayla topa vurmak için ceza sahasında yükselirken elindeki makinayı unutup “gooooool” diye bağıran Zonguldaklı foto muhabir Tunca Par… O heyecanla Tunca abi önce sevinç çığlığı atıyor sonrada makinasına sarılıp son an topun fileyle buluşmasının fotoğrafını çekiyor. Sonrası daha da ilginç, Yasin dikkatimi dağıttı diye hakeme Tunca abi’yi şikayet edince, Türk spor tarihinde saha kenarında kırmızı kart görüp tribünlere yollanan ilk gazeteci oluyor Tunca Par… o gün maçı Zonguldakspor 3/0 kazanıyor. Hadi ilk golde o çığlık dikkat dağıtmıştı desek, diğerlerine ne diyeceğiz:) Bu arada gençliğimde bende Zonguldakspor’da basketbol oynamıştım, bahsetmiştim zaten size. Bende tribünlerde teknik faul alan sayılı basketbolculardanım. Nasıl mı derseniz, hakem beni önce sahadan atmış ve soyunma odasına göndermişti. Meğer maç bitene kadar sorada beklemem gerekiyormuş. Ben ne bileyim, hemen tribüne çıkıp bağırıp çağırmaya başlayınca nasıl olduysa hakem beni orada da tanıdı, sesini duydu ve maçı durdurup o kalabalıkta beni gösterip teknik faul verdi:) böylece bende spor tarihine geçmiş oldum…Emektar gazetecilere, foto muhabirlerine saygıyla, Tunca Par nam-ı diğer “Dede” sevgiler”

Zonguldak Adliyesi önünde gergin anlar! “Yakarak mı ekmek veriyorsunuz?” Zonguldak Adliyesi önünde gergin anlar! “Yakarak mı ekmek veriyorsunuz?”

Editör: Şeyma Kaya