GÜNDEM

Zonguldak'ta ALES heyecanı!

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da büyük bir heyecan yaşanıyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), bugün birçok aday için önemli bir dönüm noktası olacak.

Abone Ol

Sınav, saatler sürecek bir sınav maratonu başlarken, Zonguldak’ta da adaylar son hazırlıklarını tamamlayarak sınava girdi.

Sınavın başlamasına dakikalar kala, Zonguldak’taki sınav merkezlerinde yoğun hareketlilik gözlemlendi. ALES, yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için kritik bir adım olarak görülüyor ve bu nedenle adayların başarıya ulaşmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları bekleniyor.

ALES SINAVI NE ZAMAN BAŞLADI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan sınav takvimine göre, ALES sınavı 28 Temmuz Pazar günü (bugün) saat 10:15’te başladı.

ALES SINAVI NE KADAR SÜRECEK?

ALES sınavında adaylara 150 dakika süre verilecek. Sınav, 10:15’te başlayacak ve 12:45’te sona erecek. Adaylara 50 sayısal ve 50 sözel sorusu yöneltilecek.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }