Zonguldak'taki Esas 67 Burda AVM'de bulunan Colin's mağazasında, soyunma kabinlerinde kadınların görüntüsünü çektiği iddia edilen kıyafet mağazası çalışanıyla ilgili marka acil önlem aldı. Şirket, olayın adli sürecini yakından takip ettiğini ve gerekli tüm önlemleri aldığını açıkladı.

OLAY NEYDİ?

Olay, 28 Temmuz'da kent merkezindeki alışveriş merkezindeki kıyafet mağazasında meydana geldi. İddiaya göre, mağaza çalışanı M.K., cep telefonuyla soyunma kabinlerindeki kadın müşterilerin görüntülerini kaydetti. 16 yaşındaki kız çocuğu ise durumdan şüphelenip ailesine bilgi verdi. Ailenin polis merkezine gidip şikayetçi olmasının ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, AVM'de şüpheliyi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu. M. K.'ye, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'Cinsel taciz’ suçlamasıyla işlem yapıldı. Suçlamaları reddeden şüpheli, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. M. K.'nin cep telefonu detaylı inceleme için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, M. K.'nin mağazadaki işine son verildiği öğrenildi.

Colin’s konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Şirket, olayın adli süreçle yakından takip edildiğini ve tüm kamera kayıtlarının adli makamlara teslim edildiğini belirtti. Colin's, eğer suçlama doğrulanırsa, tüketicilerinin haklarını korumak için tüm yasal yollara başvuracağını ifade etti.

YANILTICI HABERLER ÜZÜNTÜ YARATTI

Olay sonrası bazı yerel basın organlarında yer alan yanlış ve yanıltıcı haberlerin yayımlanması Colin's tarafından üzüntüyle karşılandı. Şirket, kamuoyundan resmi olmayan bilgilere itibar edilmemesini rica etti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILACAK

Colin's, yaşanan bu talihsiz olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, benzer olayların tekrarlanmaması için tüm gerekli önlemleri alacağını kamuoyuna duyurdu.

Colin’s konuyla ilgili tam açıklaması şu şekilde:
“Zonguldak Merkez ESAS 67 Burda AVM’deki mağazamızda yaşanan talihsiz olay nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Öncelikle, mağazamızda görevli bir kişinin suçlandığı kabul edilemez davranışlar nedeniyle tüketicilerimizin yaşadığı huzursuzluk için duyduğumuz mahcubiyeti bilmenizi isteriz.
Colin’s olarak, müşterilerimizin güvenliği ve mahremiyeti bizim için en büyük önceliktir. Bu nedenle, bahsi geçen olayla ilgili olarak; duyduğumuz ilk andan itibaren, olayın doğruluğu veya yanlışlığına bakılmaksızın beyan esas alınarak, ilgili çalışanın iş akdine derhal son verilmiştir. Şüpheli ve şikayetçi arasındaki adli süreci biz de yakından takip ediyoruz. Eğer sonuç, suçun işlendiğini ortaya koyarsa, Colin’s olarak tüm tüketicilerimizin haklarınızı savunmak üzere en kararlı şekilde yasal mercilere başvuracağız.
Süreç halihazırda adli makamlar nezdinde takip edilmekte olup, incelemeler henüz tamamlanmamıştır. Mağaza kameralarımızı inceleyerek, kayıtları adli makamlara teslim etmiş bulunuyoruz. Söz konusu eylem, kamera kayıtlarımızda tespit edilememiştir.
Bazı yerel basın organları tarafından konunun aslına uygun olmayan haber içeriklerinin paylaşılması bizleri derinden üzmüştür. Sizlerden ricamız; bizi de sarsan bu olay hakkında resmi olmayan, abartılı ve gerçeği yansıtmayan bilgilerin yayılmasını engelleme konusunda destek olmanızdır.
Bu tür bir olayın bir daha yaşanmaması için Colin’s olarak tüm önlemleri aldığımızı bilmenizi isteriz. Sizi gelişmelerle ilgili bilgilendirmeye devam edeceğimizi ve bu denli olumsuz bir haberle anılmaktan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.”

Bolluğuyla yüzleri güldürüyor! Bolluğuyla yüzleri güldürüyor!

Editör: Şeyma Kaya