Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucu, Köfteci Yusuf'un Ankara Etimesgut şubesinde satılan ürünlerde domuz eti tespit edildi. Zonguldak Ereğli’de de şubesi bulunan Köfteci Yusuf’un diğer şubeleri ile ilgili henüz veri paylaşılmadı.

Özellikle "pişmiş köfte" ve "dana eti döner" gibi ürünlerde yapılan analizlerde domuz eti izlerine rastlanması, tüketicilerde şok etkisi yarattı. 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan numuneler sonucunda domuz eti bulgusu doğrulandı.

Şu ana kadar domuz eti tespit edilen tek şube Ankara Etimesgut olarak görünse de, bu durum Türkiye genelindeki diğer Köfteci Yusuf şubeleri için de endişeleri artırdı. Henüz İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerdeki şubelerde benzer bir tespit yapılmadı. Ancak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerine devam ettiği ve ilerleyen günlerde yeni açıklamaların yapılacağı belirtiliyor.

Bazı iddialara göre, firmanın isminin bakanlık tarafından açıklanmasını engellemek amacıyla mahkeme kararı aldırdığı öne sürülüyor. Ancak bu iddialar henüz resmi olarak doğrulanmadı. Şirket yetkilileri ve avukatları ise konuyla ilgili sorulara cevap vermekten kaçınıyor.

Devrek'in yeni Emniyet Müdürü Nihat Özdemir görevine başladı Devrek'in yeni Emniyet Müdürü Nihat Özdemir görevine başladı

Tüketiciler, Türkiye'nin en popüler restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf'ta yaşanan bu skandal karşısında tepkilerini sosyal medyada dile getirdi. Vatandaşlar, diğer şubelerde de denetimlerin sıklaştırılmasını talep ederken, firmanın olayla ilgili sessizliği endişeleri artırıyor.

Bakanlık yetkilileri, denetimlerin titizlikle devam ettiğini ve elde edilen sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Köfteci Yusuf'un bu konuda ne tür adımlar atacağı merakla beklenirken, tüketiciler de firmanın yapacağı resmi açıklamayı bekliyor.

Editör: U. G.