GÜNDEM

Zonguldak'ta kuver ücreti tartışması! Vatandaş isyanda!

Zonguldak'ta bir AVM’de faaliyet gösteren Pizza İl Forno isimli pizza dükkanında bir müşteriden alınan kuver ücreti tartışma konusu oldu.

Abone Ol

Zonguldak'ta iddiaya göre, bir AVM’de faaliyet gösteren Pizza İl Forno isimli pizza dükkanında bir müşteriden ödemesi gereken 855 TL’lik hesabın dışında 85 TL’lik kuver ücreti alındı.

Durumu fark eden müşteri, kuver ücreti alınmasının yasal olmaması nedeniyle kurumu Cimer’e şikayet etti.

KUVER ÜCRETİ NEDİR?

Kuver ücreti genellikle bazı restoranlarda uygulanır. Bu ücret, müşterinin oturduğu masada servis sunulması, ekmek, tuz, baharat gibi masada bulunan temel gıdaların sağlanması, servis elemanlarının maaşları ve restoranın işletme maliyetlerini karşılamak amacıyla eklenir. Kuver ücreti, hesaba otomatik olarak eklenen bir ücret olarak uygulanabilir veya ayrı bir şekilde fatura üzerinde belirtilebilir. Fakat müşteri ücreti ödemek zorunda değildir.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }