Zonguldak

Zonguldak’ta öğrencilerin ilk dersi "Dersimiz: Cumhuriyete Doğru"

Zonguldak’ta öğrenciler Cumhuriyet Haftasının ilk dersine, "Dersimiz: Cumhuriyete Doğru" filmini izleyerek başladı.

Abone Ol

Zonguldak’ta öğrenciler Cumhuriyet Haftasının ilk dersine, "Dersimiz: Cumhuriyete Doğru" filmini izleyerek başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan; "İlimiz Zonguldak'ta tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerimiz bu sabah okulda, cumhuriyetin kuruluş destanını konu alan ve Millî Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununun sinematografik versiyonundan oluşan "Dersimiz: Cumhuriyete Doğru" isimli filmi izleyerek başladılar. Millî Eğitim Bakanımız Prof.Dr. Yusuf Tekin imzalı genelge doğrultusunda Cumhuriyet Haftası kapsamında öğrencilerimiz bu filmi izleyerek Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını, birlik ve beraberlik ruhunu, vatan topraklarında yazılan destansı mücadeleyi bir kez daha tanıma, öğrenme fırsatı buluyorlar.

Cumhuriyetimizin 101. yılına girerken, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesini yücelten, millî birlik ve beraberliğimizi güçlendiren değerleri, her zamankinden daha güçlü ve daha derin bir bağlılıkla evlatlarımıza aktarmanın öneminin farkındayız.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedeflediği değerler çerçevesinde, Cumhuriyetimizin köklü mirasını geleceğimizin teminatı olan nesillerimize güçlü bir biçimde kazandırma yolunda önemli adımlardan biri olacaktır. Millî ruh ve maneviyata sahip, toplumuna hizmet eden, tarihine saygı gösterip sahip çıkan, bayrağına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın mirası ve emaneti olan Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim gününü birlik, beraberlik duygusuyla kenetlenerek kutlamak hepimizin ödevidir.

Cumhuriyet Haftasında Millî Eğitim Bakanlığımızca ilk ders olarak izletilmesi planlanan "Dersimiz: Cumhuriyete Doğru" filmi, tarihî gerçeklik ve belgelere dayanan beş yıllık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkmış olup Cumhuriyete giden yolda milletimizin azim ve kararlılıkla kazandığı zaferin derin izlerini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Öğrencilerimiz Cumhuriyetin değerlerini öğrenerek ve anlayarak yarının Türkiye'sini kurmak için kendilerinde cesaret bulacaklar.

Cumhuriyet Haftası, Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin imzalı genelge doğrultusunda okullarımızda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemini yansıtacak şekilde coşkuyla kutlanmaya devam edecek" dedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }