GÜNDEM

Zonguldak'ta yemek üretim tesisinde tek tırnaklı etine rastlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar ve firmaların listesinde Zonguldak'tan bir firmanın adı bulunuyor.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, uzun bir aranın ardından taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar ve firmaların listesini yayınladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Çeşitli illerin bulunduğu listede Zonguldak’ta üretim yapan bir firmanın da adı geçiyor.

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıda listesinde Zonguldak Hamıneli Yemek Üretim Tesisinde tek tırnaklı eti tespit edildi belirtiliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu Kanun kapsamında hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Bu uygulama tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadır” denildi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }