Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde okullar için tatil kararı aldıran meteorolojik uyarıyı rüzgârın yön değiştirmesi ile atlatan Zonguldak ve Bartın bu sefer çok daha şiddetli bir yağmur ve fırtına baskısı altında. Pazartesi sabah saatlerinde başlayan yağmurun özellikle zeminin doyması sonrasında Salı ve çarşamba günü çok daha büyük tehlikeler yaratabileceği belirtiliyor.

AFET UYARISI

Üst üste yapılan afet uyarıları nedeniyle 1 Ekim Salı günü eğitime bir gün zorunlu ara verilme beklentisi dikkat çekiyor.

Pek çok veli meteorolojik veriler bu şekilde iken riskli bölgelerde eğitime ara verilmesini dile getiriyor.

ÖĞRENCİLER TEBESSÜM ETTİREN PAYLAŞIMLAR

Yaşanan meteorolojik tablo nedeniyle öğrenciler okulların tatil edilmesini isteyerek Vali Osman Hacıosmanoğlu'na seslendi. Bir önceki meteorolojik uyarıda okullar tatil edilmiş ancak rüzgârın yön değiştirmesi nedeniyle Zonguldak'ta beklenen yağış olmamıştı.

METREKAREYE YAKLAŞIK 200 KİLO

Zonguldak Valiliği yağmur nedeniyle uyarıyor. Tüm meteorolojik veriler dikkate alındığında Zonguldak ve Bartın’da metrekareye 200 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

Bu rakamlar öngörülere göre 230 kilogramı da geçebilir.

TEHLİKE BÜYÜK

Dorse tırdan ayrıldı, facianın eşiğinden dönüldü Dorse tırdan ayrıldı, facianın eşiğinden dönüldü

Z HABER olarak tüm kurumları ve vatandaşları uyarıyor geçmiş yıllarda yaşanan sel tecrübelerinden de yola çıkarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı çok daha fazla hazırlıklı olmaya davet ediyoruz.

Editör: Tuğçe Atalar