Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı kapanıyor! Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı kapanıyor!
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının uzun zamandır beklediği yasal düzenleme ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
“TÜRK VATANDAŞLIKLARINI YENİDEN KAZANABİLECEKLER”
Düzenlemeye göre, Almanya Türk Toplumu üyeleri Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecek.
“27 HAZİRAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”
Dışişleri Bakanlığı, kanun değişikliğinin 27 Haziran’da yürürlüğe gireceğini ifade ederek; "Almanya'daki tüm başkonsolosluklarımız anılan tarihten itibaren başvuruları almaya hazır olacaklar" dedi.
“TÜRK-ALMAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN DEĞERLİ GELİŞME”
Dışişleri Bakanlığı, uzun zamandır beklenen yeni düzenleme ile ilgili;“Türk-Alman ilişkileri bakımından olumlu, anlamlı ve değerli bir gelişme” ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığının konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:
"Almanya'da 27 Haziran'da yürürlüğe girecek kanun değişikliğiyle, Almanya Türk Toplumu üyeleri artık Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecekler. Almanya'daki tüm başkonsolosluklarımız anılan tarihten itibaren başvuruları almaya hazır olacaklar. Almanya'daki Türk toplumunun uzun yıllardır beklediği ve hak ettiği söz konusu yasal düzenleme, Türk-Alman ilişkileri bakımından olumlu, anlamlı ve değerli bir gelişme."