Alaplı Muhtarlar Derneğinin çağrısıyla düzenlenen toplantıya Başta Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin olmak üzere 100’ü aşkın kişi katıldı. Fındıklı Köyü Dağı ve çevresindeki verilen maden arama izinlerinin iptali için mücadele etmek isteyen bölge halkının sesi olan siyasi parti başkanları, oda ve dernek başkanları ile muhtarlar ortak çağrı kararı aldı.

Alaplı Belediye Başkanı Tekin, arama faaliyetlerine karşı olduklarını belirterek, madenin başka bölgede aranmasını Alaplı’da aranmasına karşı olduklarını kaydetti.

Alaplı'da korkutan yangın! Ekipler seferber oldu! Alaplı'da korkutan yangın! Ekipler seferber oldu!

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Mithat Mandacı’da şu ifadelere yer verdi:

“Adına ister altın, ister bakır rezervi araması deyin bu talana izin vermeyeceğiz.

Alaplılı Muhtarlar ve Muhtarlar Derneği olarak Zonguldak İlindeki tüm siyasi partiler, Milletvekilleri ve Sivil toplum örgütleri Belediye başkanlarını Duyarlı olmaya Davet ediyoruz. Devrek, Alaplı ormanları bir bütündür. Bölgemizin İLİÇ gibi olmasını istemiyoruz.

Alaplı'da Maden aramak İsteyen Mavera Maden işletmeleri limited şirketine, Alaplı Halkı olarak duyuruyoruz. Başvurunuzu geri çekin. Alaplı Halkı size dağlarını, sularını vermeyecektir.”

Toplantı sonunda, bir dizi eylemlerin planlanması için ortak bir platform oluşturulmasına ve bu platform aracılığıyla partilere, STK’lara ve halka çağrıların yapılmasına karar verildi. Özellikle Fındıklı Köyü hafzası ile Akçakoca sınırlarına kadar uzanan bölgeyi risk altına alacak olan maden arama izinlerinin iptali için mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

Editör: Şeyma Kaya