Zonguldak

Aynı yerde bir ayda 4 kaza! 2 ölü 10 yaralı!

Abone Ol

Zonguldak İstanbul ve Zonguldak Ankara güzergahında yıllardır pek çok yol cinayeti yaşandı. Öncelik kusur her zaman sürücülerden kaynaklanmış olsa da yol hataları, mıcır, bariyersizlik ve alınmayan tedbirler bu facialarda etkili oldu.

İşte bunların son örneği. Haberlerde belki sıradan bir trafik kazası gibi okudunuz ama öyle değil.

TTK, Karadon Müessesesi Kilimli İşletme Müdürlüğü 3. Kartiye Çavuşlarından Murat Özdemir, sabah Beycuma'dan Zonguldak'a bağlanan Karaman kavşağında arabasına bir işçi servisinin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Özdemir’in cenazesi aynı gün Beycuma Beldesi Hüseyin Çavuşoğlu Köyü’nde toprağa verildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında da Recai Kalaycı direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu su kanalına uçtu.  Olay yerine gelen ekipler Recai Kalaycı'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Kalaycı’nın cenazesi ertesi gün Çaycuma Güdüllü köyünde toprağa verilmişti

AYNI YER AYNI İHMAL VE KAÇINILMAZ KAZA

Trafik kazalarında her zaman sürücüler asli kusurlu sayılır. En küçük dikkatsizlik pahalıya mal olur. Ancak bazı kazalar vardır ki yol ve diğer etkenler kazaya zemin hazırlasa da tüm sorumluluk sürücüye yüklenir.

Hız, kontrol, tekrar kontrol şart olsa da büyük hatalar küçük dikkatsizliklerle buluştuğunda kaçınılmaz son ölüm, göz yaşı ve acı oluyor. Recai Kalaycı ve Murat Özdemir’in de hayatını kaybettiği kaza tam da böyle.

Aynı yerde daha önce barakalar bulunduğu için kör nokta oluşuyordu. Yaşanan kazalar sonrası o barakalar kaldırıldı ancak sorun bitmedi. Kavşak Zonguldak ve Beycuma yönünden gelen sürücüler için büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Yaşanan kazalara rağmen Karayolları’nın hiçbir tedbir almaması ve bu kazalar yaşanırken yetkililerin duyarsızlığı daha kaç can alacak?

Z HABER UYARIYOR

Özellikle yağışlı ve sisli havalarda kazaların kaçınılmaz olduğu Karaman Beycuma kavşağında nasıl bir tedbir alınacak? Karayolları yetkilileri burada nasıl bir çalışma yapacak? Burada başka kazaların önüne nasıl geçilecek? Son bir ayda 4 kaza, 2 ölü ve 10 yaralı demek ileriki günlerde çok daha büyük ölümlü kazaların yaşanabileceği anlamına gelmiyor mu?

Z HABER olarak uyarıyor ve sorunun takipçisi olacağımızı hatırlatıyoruz.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }