BARTIN

Bartın’da Kruvaziyer seferleri turizme katkı sunuyor

Bartın’ın Amasra ilçesi kruvaziyer turizminin önemli duraklarından biri olmaya devam ederken 2 yıllık süreçte ilçeyi ziyaret eden yabancı turist sayısı 44 bini aştı.

Abone Ol

Bartın’ın Amasra ilçesinde kruvaziyer turizmi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan yatırımlarla birlikte başladı.

Amasra Limanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan güçlendirme çalışmalarıyla beraber dev kruvaziyerlerin giriş çıkışına uygun hale getirildi.

Limanın Uluslararası Giriş Çıkışlara Açık Daimî Deniz Hudut Kapısı ilan edilmesiyle birlikte ilk kez 2022 yılında kruvaziyer ağırlayan Amasra, kruvaziyer turizmimde Karadeniz’deki önemli rotalardan birine dönüştü.

Geçtiğimiz yıllarda kruvaziyer seferiyle binlerce yabancı turisti ağırlayan Amasra, 2024 yılında da kruvaziyer seferlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Son olarak Rusya’dan demir alan 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande isimli kruvaziyer bin 34 yolcusu ve 446 personeli ile Amasra Limanına ulaştı.

3 Ağustos 2022 tarihinden bu yana 56 kruvaziyer seferine ev sahipliği yapan ilçeye deniz yoluyla gelen yabancı turist sayısı 44 bini geçti.

Sabah saatlerinde Amasra limanına demirleyen kurvaziyerdeki Rus turistler rehberler eşliğinde Amasra ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

Amasra Kalesi, Şapel, Kemere Köprüsü, Direkli Kaya gibi tarihi mekanların yanı sıra Amasra tarihine ışık tutan eserlerin sergilendiği Amasra Müzesi’ni de gezen Rus turistler hediyelik ürünlerin satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısında alışveriş yaptı.

ESNAFLAR KRUVAZİYER TURİZMİNDEN MEMNUN

Amasralı esnaflar ilçeye gerçekleşen kruvaziyer seferlerinden büyük memnuniyet duyuyor.

İlçede yaz sezonları dışında da hareketlilik sağlayan turistler esnafların yüzünü güldürüyor.

Kruvaziyer turizmi hakkında düşüncelerini ifade eden vatandaşlar ve esnaf durumdan memnun olduklarını belirterek; “Kruvaziyer turizmi ilçemiz için büyük önem arz etmekte. Özellikle sezon sonuna denk gelmesi biz esnaflar olarak ve diğer arkadaşlarımız olarak farklı sektörlerdeki, bizleri ciddi ölçüde rahatlatıyor. Sezon bitiminde de bize güzel bir hareketlilik sağlıyor.” dedi.

Turistlerin gelmesini memnuniyetle karşılayan ve gemi seferlerinin daha fazla yapılmasını isteyen esnaf; “Amasra’ya Rus turistlerin gemiyle gelmesi esnaf için, Amasra için çok faydalı oldu. Amasra’nın tarihi içinde faydalı oldu. Keşke daha da artsa bu gemiler. Hafta da bir gün geliyor şu an. Yani haftanın 3-4 günü gelse daha faydalı olur. Onlarda çok memnun gelen turistler. Yani çok faydalı oluyor umarım daha da iyi olur.” dedi.

Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da kuruvaziyer seferleri turizme önemli bir katkı sunarken 2 yıllık süreçte ilçeyi kuruvaziyer seferleriyle ziyaret eden turist sayısı 44 bine ulaştı.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }