Zonguldak

Çağlar Öztürk o olayı yorumladı... "Kazım Eroğlu çok haklı"

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nun Zonguldak’ta maden ocağındaki ziyaretinde ocağa inemeyen Ak Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci ile TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu arasındaki küfürleşmeyi Maden Mühendisliği Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Çağlar Öztürk yorumladı.

Öztürk konunun kendilerini ilgilendirmediğini ancak bu konuda Kazım Eroğlu’nun yanında olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“TTK Genel Müdürü ile AK Parti Kilimli İlçe Başkanı arasında geçen konu aslında bizi ilgilendirmez, kendi kişisel meseleleri. Ama biz bu konuda Genel Müdürümüzü destekleriz.

Ocağa girip girmeme ve kimlerin gireceği konusunda sorumlu kişi TTK Genel Müdürüdür. Bu sorumluluğu her hangi Milletvekili veya  İl, İlçe başkanıyla paylaşmaz. Bu tamamen TTK'nın sorumluluğu olan bir konudur. Bu nedenle ocağa her hangi birini sokup sokmamak kendi kararına aittir. Asla her hangi birisi TTK Genel Müdürüne baskı yapamaz. Ocakta oluşabilecek her hangi bir aksilik ve kazada hesap verecek kişi TTK'dır. İzin vermemeleri çok doğaldır.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }