CHP Zonguldak İl Başkanlığı, 81 ilde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve partililer katılım sağladı.
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural’ın yaptığı açıklamada; 
“Manisa Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Dulbay'a atılan adi iftiranın karşısındayız. On sekiz yaşından bugüne dek Cumhuriyet değerlerini savunmak için partimizin her kademesinde mücadele eden gençlik kollarımızla yetişmiş, bizlerin yoldaşı ve kardeşi olan Gülşah başkanımıza seksen bir il örgütü olan sahip çıkıyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

“CANINI HİÇE TAKARAK ÇALIŞTI”
Gülşah başkanımız gün geldi gözaltına alınan genç yoldaşları için adliye önlerinde sabahladı. Gün geldi partimize omuz vermek için çantasında bir kuru ekmek ile köy köy dolaştı. 31 Mart 2024 yerel seçim Seçimlerinde Manisa'nın en zor ilçelerinden biri olan Şehzadeler'de belediye başkan adayımız oldu. Örgütümüzle birlikte Manisa'da canının hiçe takarak çalıştı, çalıştı. Genç kız kardeşlerinin rol modeli çocuklarının Gülşah ablası, Manisalıların evladı olduğu ve imkansız dendiğini başararak genç yaşında şehzadeler belediye başkanı seçildi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET POLİTİK VE SİSTEMATİK BİR YAPININ SONUCUDUR”
Gülşah Bulbay kadınların siyasette, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inanan ve bu uğurda mücadele eden bir cumhuriyet kadınıdır. Türkiye'de kadınların kimlik mücadelesi her alanda olduğu gibi siyasetin de temel mücadelesidir. İstanbul Sözleşmesi'nde haksız ve hukuksuz şekilde çıkılmasının ardından kadına yönelik şiddet vakalarının artması hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha da görünür hale gelmiştir. Kadına yönelik şiddetin bir tür psikolojik şiddet sadece evlerin içinde değil, siyasette veya iş hayatında kazanılan başarılarında hazmedilememesi sonucu mücadele edilen başka bir konudur. Söz konusu saldırı tüm kadına yönelik şiddet olaylarında olduğu gibi politik ve sistematik bir yapının sonucudur. Gülşah başkanımız verdiği büyük mücadeleler sonrasında zor bir hastalığa yakalandığını üzülerek öğrendik. Morale ve manevi gücü en çok ihtiyaç duyduğu anda maruz kaldığı insanlık dışı saldırıyı kabul etmiyoruz. Gülşah Kulbay bütün gücü ve kararlılığı ile görevinin başındadır.

“BİZLER ONUN YANINDAYIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri ve yol olarak bizler de onun yanındayız. Şu unutulmasın. Genel başkanımız sayın Özgür Özel'in liderliğinde girdiğimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kırk yedi yıl aradan sonra Türkiye'nin birinci partisi oldu. Genel başkanımızdan Anadolu'nun en küçük beldesindeki baba ocağında çay demleyen üyemize kadar tüm Cumhuriyet Halk Partililer omuzlarındaki ağır yükün farkındadırlar. Tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi ülkemiz içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik buhrandan kurtaracak olan milletimizin sarsılmaz iradesi ve bu iradeyi kendine güç kabul eden Cumhuriyet Halk Partililerdir Zor şartlar altında istiklal mücadelesi veren partimize, genel başkanımıza ve belediye başkanımıza karşı ahlaksızca saldıranların hangi siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar kişisel menfaatlerinden başka hiçbir şeyi düşünmeyen zavallı olduğunu çok iyi biliyoruz.

Mumcu'dan Akçul'a tepki! "Soma'da sokağa çıkacak yüz bulamazsın" Mumcu'dan Akçul'a tepki! "Soma'da sokağa çıkacak yüz bulamazsın"

“CHP’LİLERİ HİÇBİR GÜÇ YOLUNDAN ÇEVİREMEYECEKTİR”
Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak bu cinsiyetçi karşı en ufak bir taviz vermeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Şunu herkes çok iyi bilsin ki iktidar hedefine kitlenmiş ve birbirlerine kenetlenmiş Cumhuriyet Halk Partilileri hiçbir güç yolundan çeviremeyecektir. Seksen bir il başkanı olarak tarihi bir yolculukta olduğumuzu ve bizi bu yoldan çevirmeye odakların olduğunun ve olacağının bilincindeyiz. Bu yüzden Genel Başkanımıza veya herhangi bir partilimize gelebilecek her türlü saldırı ve itibarsızlaşmaya karşı tek vücut olarak en sert ve en net tavrı göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ne genel başkanımızı ne de herhangi bir yoldaşımızı karanlık ve onların kirli maşalarına kurban etmeyeceğiz. Halkımızın bizden beklediği gibi tek yürek olup çok çalışmaya devam edecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini ilk genel seçimlerde mutlaka iktidar yapacağız. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz"

Editör: Tuğçe Atalar