SİYASET

CHP Kadın Kollarından açıklama! "Partimizin kamuoyunda yıpratılmasını doğru bulmuyoruz"

CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, Çaycuma CHP Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde yaşanan olayların basında yer almasının ardından açıklama yaptı. Parmak; “Kongrede yaşananları tekrar anlatarak partimizin kamuoyunda daha fazla yıpratılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Abone Ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, Çaycuma CHP Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde yaşanan olayların basında yer almasının ardından açıklama yaptı. Parmak; “Kamuoyunun önünde tartışıldığı için bu açıklamayı yapma gereği doğduğunu üzüntüyle belirtmek istiyorum. Kongrede yaşananları tekrar anlatarak partimizin kamuoyunda daha fazla yıpratılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
OLAY NEYDİ?
Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP Çaycuma İlçe Kadın Kollları Kongresi’nde Av. Çiler Başoğlu ve Melike Barlas Uzaldı yarışmış, üyeliği olmayan 8 kişiyi yönetime alan Av. Çiler Başoğlu 112 oy alarak kazanan isim olmuştu.
Kongrede İlçe Başkanı Fahri Diler, Melike Barlas Uzaldı’nın kazanma ihtimali üzerine seçimi sabote ederek polis marifetiyle seçimi iptal ettirmeye çalışmıştı.
OLAYIN ARDINDAN FAHRİ DİLER Z HABER’E KONUŞMUŞTU
Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, kadın kolları kongresinde yaşanan gerginlik sonrası polis çağırdığı, seçimin iptalini istediği ve dilekçede belirtildiği gibi “Özgür Özel tanımam, Aylin Nazlı Aka tanımam Merve Kır tanımam” ifadelerini kullandığı iddia edilen İlçe Başkanı Fahri Diler "Seçimin iptalini istedim” demişti.
Bu kadın kolları seçimlerine karışmadım. Herkes geldi oyunu kullandı gitti. O onu dedi bu bunu dedi olayı değil. Seçimi iptal ettirmek için polis çağırdı denilmiş. Olay çıkacaktı gerginlik çıkıyordu. Mecburen polis geldi. Partiye üye olmayanların yönetimde olması konusunda da usulsüzlük varsa seçim iptal olsun. O, parti genel merkezimizin MYK’mızın takdirine bağlı. O karara saygı duymak zorundayız” ifadelerini kullanmıştı.
"PARTİMİZ KAMUOYUNDA YIPRATILSIN İSTEMİYORUZ"
CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak ise yaşanan olayların basında yer almasının ardından açıklama yaptı. Parmak; “Kongrede yaşananları tekrar anlatarak partimizin kamuoyunda daha fazla yıpratılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
Parmak’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:
“Geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma ilçe kadın kongresinde yaşananlar günlerdir kamuoyunun önünde tartışıldığı için bu açıklamayı yapma gereği doğduğunu üzüntüyle belirtmek istiyorum. 
Kongrede yaşananları tekrar anlatarak partimizin kamuoyunda daha fazla yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Bu konuların basın üzerinden tartışma yaratacak boyuta gelmiş olması geçmiş dönem Çaycuma Kadın Kolları Başkanımız Senem Ağzıküçük ve yönetiminde bulunan yol arkadaşlarımızın Çaycuma da partimiz için yaptıkları başarılı çalışmalarına ve emeklerine saygısızlık olarak görmekteyiz
İl Kadın Kollarımıza gönderilen itiraz dilekçesini kadın kolları il yönetim kurulumuzla birlikte değerlendirdik.
Kongrede Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanı seçilen  Av. Çiler Başoğlu’nun yönetim kurulu listesi ve yedek yönetim kurulu listesindeki; Ümran Acar , Nurcan Acar Köktürk, Seda Alkan Kayacı, Serap Kalıncı, Gülay Ceylan, Kamuran Mısırlı, Aslı Püren’in parti üyelikleri bulunmadığı için düşürülmesi kararını aldık. Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanımız,kongrede seçilmiş yedek yönetim kurulu üyelerinden  asil yönetim kuruluna alarak görevini yapacaklardır.  Kendine ve yönetiminde yer alan kızkardeşlerimize başarılar diliyorum.”
{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }