Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan veliler, okulun tadilat ve güçlendirme sürecinin belirsizliği nedeniyle basın açıklaması yaptı. Okuldaki tadilat nedeniyle çocuklarını İmam Hatip Lisesi’ne göndermek istemeyen veliler isyan etti.

Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Düztaşı; “Üç yıldır bir çivi bile çakılmadı. Resmen göçebe olduk. Hastane yapılırken okulumuzun otopark olarak kullanılması gündeme geldi, fakat koruma kurulu kararıyla okul yıkılmadı. Ancak yapılan deprem riski analizi sonrası öğrencilerimiz okuldan çıkarıldı ve güçlendirme çalışmaları yapılacağı söylendi. Neden sadece bizim okulumuzda bu analiz yapıldı?”

Dural; "Başınızı yastığa koyduğunuzda vicdanen rahat mısınız?” Dural; "Başınızı yastığa koyduğunuzda vicdanen rahat mısınız?”

Mustafa Çınar, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek; ”Bize 16 aylık tadilat süresi verilmişti, ancak dört yıla yaklaştık. Şimdi ise kızlarımız başka bir okula taşınıyor. Mücadelemiz devam edecek. Biz, veliler olarak, bu sürecin takipçisi olacağız ve okulumuzun en kısa sürede tamamlanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Şeyma Kaya