Dudak Dolgusu Hakkında Herşey
Özellikle kadınlar için çekicilik ve seksapalitenin bir simgesi olan dudaklar, zaman içerisinde yaş almaya bağlı olarak kırışıp mevcut dolgunluklarını yitirebilir ya da yapısal olarak istenen büyüklüğe hiçbir zaman sahip olmamış olabilirler. Bu gibi durumlarda günümüzde sıklıkla uygulanan dudak dolguları kurtarıcı olmaktadır. Dudak dolgu uygulamalarında, kişinin vücudunda da doğal olarak bulunması sayesinde herhangi bir negatif reaksiyona neden olmayan hyalüronik asit bazlı dolguların yardımıyla dudaklara minik dokunuşlar yapılarak istenilen dolgunluk ve pürüzsüz görünüm sağlanmaktadır. Dolgun ve hacimli dudaklara sahip olunmasını sağlayan dudak dolgu uygulamalarına dair tüm detayları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas sizler için açıkladı.
Dudak dolgusu ne işe yarar?
- Kişinin dolgun ve çekici dudaklara sahip olmasını sağlarken aynı zamanda yüze genç ifade katar.
- Yüz hatlarına altın orana yakın hale getirir.
- Dudaklardaki asimetrik görünümü ortadan kaldırır.
- Doğal ve gerçekçi bir hacim sağlarken, makyaj yapılmasa dahi daha canlı ve daha cool bir görünüm sağlar.
- Zaman içerisinde yaş almaya bağlı olarak dudakların hacmi azalırken meydana gelen ince kırışıklıkların giderilmesini sağlayarak pürüzsüz bir dudak sunar.
- Zamanla oluşan nazolabial bölgedeki sarkmaların önüne geçilmesini sağlar.
- Hastanın günlük yaşamına işlem biter bitmez dönebilmesi sayesinde iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmadan kişinin özgüvenini yükseltir ve kendisini daha kadınsı hissetmesini sağlar.
Dudak dolgu uygulaması yapılmadan önceki hazırlık aşaması nasıldır?
Dolgu uygulamasının öncesinde hastanın ihtiyacını, yüzü ile en uyumlu olacak ve en doğal duracak olan dudak şeklini ve yapılması gereken dolgu miktarını anlamak için estetik ve plastik cerrah tarafından hasta muayene edilir. Muayene esnasında hastanın ön ve yan profil fotoğrafları alınır. Bu fotoğraflar ışığında, hastanın yaşı, yüz hatları, diş ve kemik yapısı göz önünde bulundurularak hasta özelinde orantılı ve estetik duracak olan dudaklar tasarlanır. Uygulamayı yapacak olan estetik ve plastik cerrahının tecrübesi ve bakış açısı bu noktada oldukça önemlidir. Tecrübeli bir doktor yalnızca matematiksel orantılara bakmakla kalmaz, aynı zamanda işlem sonrasında meydana gelecek görüntüyü kolaylıkla gözünün önüne getirebilir.
Dudak dolgu uygulaması nasıl yapılır?
Öncelikle uygulama esnasında hastanın herhangi bir ağrı ya da acı hissetmemesi için dudak bölgesi lokal anestezi uygulanarak uyuşturulur. Dudakların tamamen uyuşması beklenirken, boyunca damarların daralması ve uygulama esnasında kanama olmaması için yaklaşık 10 dakika boyunca buz kompres uygulanır. Ardından hastanın ihtiyacına ve beklentilerine göre muayene esnasında belirlenen dolgu miktarı yavaş yavaş dudak bölgesine enjekte edilir. Hyalüronik asit içerikli dolgu maddesinin homojen bir şekilde yayılması için yavaş enjekte edilmesi önemlidir.
1 ml dudak dolgusu istenen görünümün sağlanmasında yeterli mi?
Dudak dolgu uygulamalarında genellikle 0,5-2 ml arasında dolgu enjeksiyonu yapılmaktadır. İstenen dolgunluğa kavuşulması için ihtiyaç duyulan dolgu miktarı hastanın dudağın genişliğine, uzunluğuna ve incelik miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
Dudak dolgusu esnasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
- Dolgu uygulamalarında en hassas noktalardan biri kullanılacak olan dolgunun miktarıdır. Aşırı dolgu uygulaması yapıldığında dudakların bütün doğal ifadesi bozulacak, az dolgu uygulaması yapıldığında ise hastayı tatmin edecek bir görünüm elde edilmeyecektir. Genellikle normal dudaklara yapılacak olan ilk dolgu seanslarında dudaklara 1cc oranında dolgu enjekte edilirken, çok ince dudak yapısına sahip olan hastalara 2cc oranında hyalüronik asit içeren dolgu enjeksiyonu yapılabilmektedir. Takip seanslarında ise hastanın ihtiyacı doğrultusunda 0,5cc dolgu enjeksiyonunun yapılması mümkündür.
- Dudak dolgusunda dudağın profiline, volümüne ve projeksiyonuna dikkat edilerek dolgu işlemi yapılmalıdır. Dudak profili, üst ve alt dudak sınırını belirleyen çizgiye verilen addır. Üst ve alt dudağın hacimlerine ise dudak volümü denir. Dudakların vermilion dış sınır hatları ile ıslak kuru vermilion arasındaki alana ise dudak projeksiyonu denir. Tüm bu noktalar ve birbirleri uyumları göz önünde bulundurularak dolgu enjeksiyonu yapılmalıdır.
- Bilinçsiz yapılan dudak dolgu enjeksiyonlarında alt ve üst dudak arasında asimetri veya dudaklardan birinde düzensiz dolgu dağılımı görülebilmektedir. Bu nedenle dudak dolgu enjeksiyonlarının yavaş yavaş yapılması ve alt ve üst dudak arasında estetik görünümü sağlayacak uyumun yakalanması önemlidir.
- Dudakları dolgun gösteren bir diğer nokta belirgin dudak kenarlarıdır. Bu nedenle dudak dolgu uygulamalarında dudak kenarlarının yukarıya doğru hafif kalkık olacak şekilde dolgu uygulaması yapılmalıdır.
- Dudak dolgu uygulamalarındaki bir diğer önemli nokta ise enjeksiyonun dudağın hangi bölgesinden yapılacağıdır. Uygulamanın yapılacağı nokta doğru seçilmediği takdirde dudaklarda istenen hacimli ve çekici görünüm elde edilemeyebilir.
Kusursuz dudak görünümü nasıl olmalıdır?
- Alt dudak üst dudağa oranla 1-2 mm önde olmalıdır.
- Vermilion çizgisi kalın ve belirgindir. Bu sayede dudak daha dolgun görünür.
- Dudak profili, volümü ve projeksiyonu birbirleri ile kusursuz bir uyum içerisindedir.
- Dudak bölgesinde bulunan Philtral kolon dolgun ve belirgindir.
- Yumuşak ve mutlu bir yüz ifadesi için ağız köşeleri yukarıya doğru açılanmıştır.
- Dudaklardaki dolgunluk düzenli dağılmıştır ve girintili çıkıntılı bir görünüm yoktur.
Dudak dolgu uygulaması kalıcı mıdır?
Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi dudak dolgu uygulamasının da bir ömrü vardır. Bu süre uygulanan dolgu miktarına ve dolgunun kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Yüksek kalitede ve doğru miktarda dolgu uygulaması yapıldığı takdirde yapılan dolgunun etkisi 16-18 ay kadar sürmektedir. Bu sürenin sonunda yapılan dolgu vücut tarafından tamamen eritilmiş olur; ancak hastanın arzu etmesi halinde işlemin tekrar edilmesi mümkündür.
Dudak dolgusunun riskleri var mıdır?
Yapılan dolgu içeriğinin FDA onaylı ve uygulamayı yapan kişinin de alanında uzman estetik ve plastik cerrah olması halinde herhangi bir riski bulunmamaktadır. Yapılan dolguların içeriği insan vücudunun doğalında bulunan ve dokuları ile uyumlu hyalüronik asit içermektedir. Bu nedenle herhangi bir reaksiyona neden olmamaktadır.
Dudak dolgusunun tekrarı mümkün müdür?
Kişi dudaklarındaki hacim kaybından rahatsız olduğunda, elbette dudak dolgu uygulaması tekrar edilebilmektedir. Hatta ikinci dolgular ve devamındaki işlemlerin kalıcılıkları ilk dolgu uygulamasına göre daha uzun süre olmaktadır.
Dudak dolgu uygulaması sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
- Uygulamanın sonrasında kişi gündelik yaşamına hemen dönüş yapabilir.
- Oluşabilecek olan çok hafif ödemin hızlıca atılmasında bol su içilmesinin faydası vardır.
- Uygulamanın sonrasında 24 saat boyunca spor yapılmamalı ve 72 saat boyunca da sauna, hamam, spa veya güneş ışığının direkt geldiği sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır.
- Dudak dolgusunun yapılmasının ardından ilk 2 gün boyunca dudak bölgesine hassas davranılmasında ve sert öpüşmelerden kaçınılmasında fayda vardır. Bu sürenin devamında hastanın öpüşmesinde herhangi bir sorun olmamaktadır.
Dudak dolgu uygulamasının fiyatı nedir?
Dudak dolgu uygulamaları Quartz Klinik’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda yapılacak olan dolgu işleminin fiyatı enjekte edilen dolgu miktarına, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mevcut dudak dolgunluk ve hacminden mutlu olmayan ve daha çekici daha seksapel dudaklara sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.
Özel Quartz Poliklinik
Web Site: https://www.quartzclinique.com/
TEL: +90 212 241 46 24
Facebook:@quartzclinique
Instagram :@quartzclinique
YouTube: Quartz Clinique