Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Uzun Mehmet Camiindeki personelin çekildiğini belirterek; “Belediyeyi biz kaybettikten sonra Cumhuriyet Halk Partisi işin başına geçtikten sonra caminin otoparkında uygun fiyatlı çay içilen çay ocağından, güvenliğinden ve temizliğinden bütün personellerini çekti. O zaman hayır oyu verenler bugün camideki bütün personellerini çekti. Bu millet o camiyi sahipsiz bırakmaz. Camiye dokunmayın, personeli geri verin, sesimizi yükselttirmeyin” demişti.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın sözlerinin ardından CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural’dan yanıt gecikmedi.

Dural’ın açıklaması şu şekilde:

Süper Amatör Lig’de toplu sonuçlar ve puan durumu! Süper Amatör Lig’de toplu sonuçlar ve puan durumu!

 “Diyanet İşleri, Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip kurumlarından biridir. Dolayısıyla bu camide çalışacak insanların istihdam edilmesi, Diyanet İşleri’nin görevidir ve bu sorumluluğu yerine getirmelidir.

 “BU KONU SİYASET MALZEMESİ OLMAMALI”

Bu konuyu siyaset malzemesi yapmamak gerekir. Camilerimiz siyaset üstü bir konudur.

Zonguldak halkının yararı, menfaati ve daha iyi hizmet alabilmesi noktasında tercih edilen bir karardır. Bunu böyle değerlendirmek gerekir. Dolayısıyla bizi bu konularda  siyasete  alet edilmesini de doğru bulmadığımı söylemek isterim.”

Editör: Şeyma Kaya