SİYASET

Dural'dan Zeybekçi'ye tepki! "Zonguldak'ın sorunlarına neden değinmediniz?"

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin; “2028 ve 2029'da hizmet edeni mutlaka yeniden emanetine teslim edeceksiniz" sözleri üzerine açıklama yaptı. Dural; “Bu tarz söylem kullanmalarını halk açısından üzücü buluyorum” dedi.

Abone Ol

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’nin; “2028 ve 2029'da hizmet edeni mutlaka yeniden emanetine teslim edeceksiniz” sözleri üzerine açıklama yaptı. Dural; “22 yıllık iktidarları döneminde bu alanlarda başarısız oldular. Bunları söylemek yerine bu tarz söylemler kullanmalarını, kendileri açısından doğal, halk açısından ise üzücü buluyorum” dedi.

Dural’ın açıklaması şu şekilde:

Dural, Ak Partili belediyeler için ‘hizmet yapamazlar’ gibi söylemde bulunmadığını belirterek; “Milli iradenin tecelli etmesine önem veren bir siyasi partinin önemli bir temsilcisinin, halkın sandığa yansıyan oyunu eleştirmesini üzücü bulduğumu belirtmek isterim. Beş yıllık hizmet dönemimizde hiçbir zaman Ak Partili belediyeler için 'Hizmet yapamazlar, bizim yaptıklarımızı beceremezler" gibi bir söylemde bulunmadık ve bulunmayacağız” dedi.

Dural, Nihat Zeybekçi’nin Zonguldak'taki güncel sorunlara değinmediğini ifade ederek; Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’den Zonguldak’taki güncel sorunları dile getirmesini beklerdim. Örneğin, Devlet Su İşleri'nin çalışması çok yavaş ilerliyor ve zamanında bitmeyecek gibi görünüyor.

Zonguldak’ın trafik sorununa dair bir şeyler söylenmesini isterdim. Ancak bu sorunların hiçbirinden bahsedilmedi. Ak Parti iktidara geldiğinde Taşkömürü Kurumu'nda 18 bin çalışan varken, şu an bu sayı 8 bin 500'e düşmüş durumda. Bu 10 bin kişilik farkın da açıklanmasını beklerdik. Ancak bu konulara değinilmiyor çünkü 22 yıllık iktidarları döneminde bu alanlarda başarısız oldular” dedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }