GÜNDEM

Eğitimde şiddet yasası geliyor! Cezalar ağırlaştırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin cezaların artırılması için kanun teklifi sunacaklarını duyurdu.

Abone Ol

İstanbul-Eyüpsultan’da bir lise öğrencisinin, okul müdürü İbrahim Oktugan’ı öldürmesinin yankıları sürüyor. Eğitimciler Türkiye’nin 81 ilinde 10 Mayıs Cuma günü iş bıraktı ve uygulanan şiddetin hızlı bir şekilde önüne geçilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabı X’ten konuya ilişkin paylaşımda bulunarak, öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin Meclis’e kanun teklifi sunacaklarını söyledi.

Kapsamlı bir çalışma hazırlayacaklarını belirten Erdoğan, “Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek” diye yazdı.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir.

Ulvi bir mesleği icr

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }