Zonguldak

Ersin Tatar iş dünyası ile buluştu! Kıbrıs- Zonguldak ilişkileri güçlenecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Zonguldak İş Dünyası ile buluştu.

Abone Ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, beraberindeki iş heyeti ile birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Zonguldak İş Dünyası ile bir araya geldi.

Toplantıya Zonguldak il ve ilçe Oda başkanları, MÜSİAD Zonguldak yöneticileri ile çok sayıda iş insanı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Kıbrıs'ın Türkiye için tarihsel ve kültürel öneminin yanı sıra, ekonomik iş birliği açısından da büyük potansiyele sahip stratejik bir merkez olduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Zonguldak Milletvekilleri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Metin Demir ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz; konuşmalarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Zonguldak arasındaki manevi bağların derinliğine dikkat çektiler. Bununla birlikte, Zonguldak ile Kıbrıs arasında ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi için atılacak adımlar ve potansiyel fırsatlar değerlendirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Metin Demir, ‘’Valliğimizin organizasyonu ile ilimize gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ı ve beraberindeki iş insanlarını Zonguldak iş dünyası ile buluşturmanın gururunu yaşadık. İlimizin hakim sektörleri olan madencilik, enerji, demir çelik sektörlerinde ve sektörel çeşitliliğin sağlanmasına yönelik yaptığımız tarıma dayalı ihtisas sera OSB ve kültür balıkçılığı ile ilgili işbirlikleri yapabileceğimizi istişare ettik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile sermayemizi paylaşmak, bilgimizi paylaşmak bizim için vatani bir görevdir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En kısa zamanda ticari bir heyet ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret edeceğiz.

Organizasyon için Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’na, ziyaretleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’a ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanımız Turgay Deniz ve beraberindeki heyete teşekkür ederim’’ dedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }