Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Devrek ve Alaplı’da Mavera maden şirketinin altın aramasına verilen izne tepki gösterdi. Ertuğrul; “Vali’nin 'Kimseye sormak zorunda değiliz' sözleri yanlıştır. Bir bölgede yatırım yapılacaksa, o bölgede yaşayan insanların onayı alınmalıdır” dedi.

Ertuğrul’un açıklaması şu şekilde:

“Bölgemizde kirli sanayinin yoğun olduğu yerlerde, ormanlık alanlara ve içme suyu kaynaklarına zarar verecek sanayi tesislerinin kurulmasını istemiyoruz. Vali’nin 'Kimseye sormak zorunda değiliz' sözleri yanlıştır. Bir bölgede yatırım yapılacaksa, o bölgede yaşayan insanların onayı alınmalıdır. Dolayısıyla onların bilgilendirilmesi ve onayının alınması gerekmektedir.  Vatandaşlar, hukukun kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak buna karşı çıkabilir.

Ali Bektaş Z HABER'e konuştu! "Belediyeyi hep borçlu aldım ama dert yanmadım" Ali Bektaş Z HABER'e konuştu! "Belediyeyi hep borçlu aldım ama dert yanmadım"

“HALKIN BU MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ”

ÇED süreçleri de bunu zorunlu kılıyor. Çevre mücadelesinin başarıya ulaşmasının yolu, o bölgedeki halkın bu mücadeleyi sahiplenmesinden geçer. Biz de halkın bu mücadelesinin yanındayız ve onlara her türlü hukuki desteği sağlayacağız."

Editör: Şeyma Kaya