Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde AK Parti 22. ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın da ortak olduğu Dellmarin inşaatında dolandırıcılık iddiaları gündeme geldi. İnşaat sürecinde iken çok sayıda daire alan iş adamı tapuları teslim edilmeyince savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İddiaların ardından, inşaat firmasının ortaklarından AK Parti 22. ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Z HABER’e açıklamalarda bulundu. Erdoğan, olayla ilgili bilgisinin olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Konuyla ilgili bilgim yok. Alt taşeronların kendi aralarındaki alışverişlerinde neler yaşandığına bizim bir dâhilimiz söz konusu olamaz. Konuyu hukukçu arkadaşlar inceliyor ve gerekli açıklamayı yapacaklar. Hiçbir vatandaşımızı ve hak sahibini mağdur etme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Benim adım Fazlı Erdoğan. Zonguldak’a bu anlamda güzel bir hizmet kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Taşeronların kiminle ne alışveriş yaptığını, nasıl bir ticari ilişki kurduklarını bilemem. Tarafıma ve ticari itibarımı zedelemeyi amaçlayan bu suçlamaları yapanlarla hukuk çerçevesinde hesaplaşacağız.”
Konuya ilişkin hukuki süreç devam ederken, olayın detaylarının ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.