GÜNDEM

Kar Türkiye’ye giriş yaptı... İşte Şubat 2023’te tablo

Abone Ol

Kar Ne Zaman Yağacak?

Ocak 2023 olmasına rağmen bir türlü gelmeyen etkin kar yağışı nihayet yola çıktı geliyor. Şubat’ın ilk haftalarında etkili olması beklenen kar tüm yurdu etkileyecek.
Daha önce yapılan tahminleri tutmayan bazı meteorologlar yanıldıkları için özür dilerken yeni kar kütlesi fikrinde birleşti.
Karadeniz’de su sıcaklığının istenilen seviyede düşmemesine dikkat çeken meteorologlar Şubat’ın ilk günlerinden itibaren yurt genelinde kar örtüsüne dikkat çekiyor.

BATI KARADENİZ’DE DURUM
Zonguldak’ın da aralarında bulunduğu Batı Karadeniz kar yağışına maruz kalacak yerlerden biri. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimleri ile birlikte  Batı ve Orta Karadeniz’in yüksek kesimleri de ciddi kar alacak. Kar yağışının  kısa süreli ama ser olması bekleniyor.
Meteorologlar tabloların değişkenlik gösterebileceğini belirterek kısa süreli de olsa kar şiddetinin geçen yılın üzerine çıkma ihtimalinin yüksekliğine dikkat çekiyor.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }