Zonguldak

Kutay Pastanesi belgelerle yalanladı!

Zonguldak Kutay Pastanesi’nin kıymalı böreğinde “soya” tespit edilmesinin nedeninin tedarikçiden temin edilen TSE damgalı karabiber olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesinde “Soya” kullandığını açıkladığı Zonguldak merkezli Kutay Pastanesi bir açıklama yaparak böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını söylemişti.

Kıymalı börek için yapılan analizde karışım harcında soya kullanıldığının raporlandırılması üzerine yapılan itiraz ilginç bir detayı ortaya çıkardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan muayene ve analiz raporlarında kıymalı börekte soya tespit edilmesinin nedeninin, kıyma harcına eklenen karabiber olduğu raporlandırıldı.

TSE tescilli bir markanın ürettiği karabiberi kullandığı halde böyle bir durumla karşılaşan Kutay Pastaneleri ilgili analiz raporlarını paylaşarak tüm şubelerinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine güven odaklı en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini açıkladı.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }