Zonguldak

TTK işçisi bu haberi bekliyor... Promosyon görüşmesinde teklifler ne oldu?

Abone Ol

Yer altı ve yer üstü işçilerinin merakla beklediği promosyon görüşmelerinin tamamlanması ile TTK işçilerinin alacağı promosyon tutarı da kesinleşmesi bekleniyordu.

Geçtiğimiz yıl yapılan promosyon ihalesinde bankaların teklifleri GMİS’in alt sınır olarak açıkladığı 35 bin TL’nin altında kaldığı için kabul edilmemişti.

Bankalar üçüncü ihalede ne teklif etti?

  • Yapı Kredi Bankası: 12.600 TL
  • Ziraat Bankası: 9.500 TL
  • Vakıfbank: 15.000 TL
  • Halk Bankası: 10.000 TL
  • Türkiye İş Bankası: 12.000 TL

Zarfların açılmasının ardından Yapı Kredi Bankası ve VakıfBank açık arttırma ile tekliflerini vermeye devam etti. Diğer bankalar ise daha yüksek bir teklif vermeyeceklerini belirterek ihaleden çekildi.

Son olarak Yapı Kredi Bankası teklifini 16.500 TL'ye VakıfBank 17.500 TL'ye yükseltti. Bankaların teklifi yeniden beklenenin altında olduğu için ihale bir sonraki görüşmeye ertelendi.

Görüşmelerde sonra teklifleri kabul etmediklerini belirten GMİS Mali Sekreteri Volkan Yıldız “Bugün burada üçüncü oturumdayız. İki oturumdan sonra memura yüzde 30 zam yapıldı asgari ücret zammı ile birlikte madenci kardeşlerimizin maaşları da yüzde 25 arttı. Geçen sefer 115 milyon TL olan banka geliri 150 bin oranında arttı. Teklif edilen rakamların kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Yıllık 6-7 bin TL olacak şekilde gelen rakamları GMİS olarak kabul etmiyoruz.“ dedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }