Zonguldak

Madencilere çağrı "Sokakta çözecek başka konular var"

Abone Ol

GMİS Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, maden işçilerinin ve Zonguldak gündeminin promosyon ücretlerine kilitlenmesini de değerlendirerek sokağa çıkıp eylem yapalım çağrısında bulunan madencilere de seslendi.

MADENCİ SOKAĞA ÇIKACAK HAKKINI ARAYACAK!

Tayfun Demir maden işçilerinin ve Zonguldak gündeminin promosyon ücretlerine kilitlenmesini de değerlendirerek sokağa çıkıp eylem yapalım çağrısında bulunan madencilere seslendi.

Tayfun Demir Z HABER aracılığı ile yaptığı çağrısında:

“Biz sadece promosyon ile uğraşmıyoruz. Kimse işçi açıklarını kuruma işçi alınması için çabayı konuşmuyor. Madenci kardeşlerim alacakları parayı düşünüyor ancak işçi açıkları olduğu sürece güvenli bir şekilde çalışma ortamları olmayacak. Bazen sosyal medyada görüyoruz, arkadaşlarımız söylüyor. Sokağa çıkalım söke söke alalım çağrıları yapılıyor o işler öyle olmuyor. Hangi hakkı sokakta aldık bu güne kadar. Hangi hakkı eylem yaparak kazandık. Bu şekilde değil masa başı görüşmelerle biz madenciye cumartesi gününü kazandırdık. Pandemi de ocaklar kapalıyken evde oturmak zorunda olduğumuz halde promosyon anlaşması sağladık. Sokağa çıkarak eylem yapmamız gereken konular vardır. Masada halletmemiz gereken konular vardır. Önceliğimiz madencinin çıkarı olacak” dedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }