Zonguldak

Mahalleli isyanda! "Burası sahipsiz mi?"

Zonguldak Merkez Dilaver Mahallesi sakinleri çalışmalar kapsamında kazılan yolların kapatılmamasından dolayı şikayetlerini dile getirerek; "Oy zamanı herkes burada! Vergisi verilen evlerin haline bakın!” dediler.

Abone Ol

Zonguldak Merkez Dilaver Mahallesi sakinleri mahallede yapılan elektrik hattı yenileme çalışmaları kapsamında kazılan yolun 3 aydır kapatılmamasından şikayetçi. Kazı kapatma çalışması olarak kazılan yerlere doldurulan çakılın yağan yağmurun etkisiyle yollara saçıldığını, yayalara ve sürücülere de zor anlar yaşattığını ifade eden mahalle sakinleri mağduriyet yaşadıkları bu konuyla kimsenin ilgilenmediğini belirttiler.

Şikayetlerini dile getiren Mahalleliler şunları söyledi;

“Dilaver Mahallesi'nde Mayıs ayından beri kazı ve kapatma çalışması yapılmakta. Doğalgaz çalışması yapıldı bitti, elektrik çalışmasına geçildi. Yol belli bir yerden aşağı kadar kazılı ve 3 aydır kapatılmıyor. Çakıl dolduruldu. Yukarı yağmur yağdı, o çakıllar tümüyle yollarda. Kepçe ve işçiler var yalnız sadece yolu açıyorlar, kapatan kimse yok. Herkes şikayetçi fakat dile getiren yok. Arabalar geçerken taş fırlatıyor. Gece bilmeyen bir araç düşebilir. Kapımın önünde bulunan çukur yağmur sonrası daha çok açıldı acilen ilgilenilmesini rica ediyoruz.
Rezillik diz boyu gerçekten. Yaz boyunca toz yüzünden kapımızda oturmadık. Ev sallanıyor, kamyonlar nerdeyse evin içinden geçecekler. Yolun yarısı kaç aydır açık duruyor, çakıllar yağmurdan sonra yollara saçıldı. İlgilenilmesini rica ediyoruz. Yan komşunun eşi hasta ve evine inen yol yokuş. Çakıllar o yola toplandı, kendi çabamız ile kapattık ama yağmur tekrar getiriyor. Arabalar taş fırlatıyor, çocuklar okula gidiyor bu yollarda. Bu çağda kaç aydır bitmesi gereken yol neden bitmedi? Birisi diyor ki, parası verilmedi. İşçilerin diğeri diyor ki, Bahçelievler Site tarafında yol çalışmasına gidilmiş. Burası sahipsiz mi? Oy zamanı herkes burada! Vergisi verilen evlerin haline bakın!”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }