Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, 1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Çağlayan; “Zonguldak, köklü denizcilik geçmişi ve stratejik konumuyla deniz taşımacılığının önemli merkezlerinden biri olmuş ve bu özelliğini Filyos Limanı ile sürdürmeye devam etmektedir. İlimizin gelişimi ve refahı için denizcilik sektörüne yaptığımız yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Çağlayan’ın konu ile ilgili mesajı şu şekilde:

Zonguldak'ta büyük coşku! Çeyrek final heyecanı! Zonguldak'ta büyük coşku! Çeyrek final heyecanı!

“Bugün, denizcilik tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Kabotaj Bayramı'nı kutluyoruz.

1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk denizciliği yeni bir döneme adım atmış ve bağımsız deniz taşımacılığımızın temelleri atılmıştır.

Kabotaj Kanunu, Türkiye’nin denizcilik sektöründe kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamış, deniz ticaretimizi ve denizciliğimizi geliştirme yönünde atılan en önemli adımlardan biri olmuştur. Bu vesileyle, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm denizcilerimize, kaptanlarımıza, mühendislerimize ve denizcilik sektöründe emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Zonguldak, köklü denizcilik geçmişi ve stratejik konumuyla deniz taşımacılığının önemli merkezlerinden biri olmuş ve bu özelliğini Filyos Limanı ile sürdürmeye devam etmektedir. İlimizin gelişimi ve refahı için denizcilik sektörüne yaptığımız yatırımları sürdürecek, deniz ticaretimizi daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız.

Kabotaj Bayramı'nın 98. yılında, denizlerimizin özgürlüğüne ve denizcilerimizin başarısına olan inancımızı bir kez daha vurguluyor, tüm halkımızın Kabotaj Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”