21 Haziran Zonguldak’ın Kurtuluşu ve Uzunmehmet’i Anma Günü nedeniyle Uzunmehmet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan GMİS Genel Başkan Vekili İsa Mutlu; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın TTK’nın da dahil olduğu KİTlerle ilgili çalışmasına değinerek; “KİT Reformu adı altında hayata geçirilmeye çalışılan girişimlerden derhal vazgeçilmelidir. Genel Maden İşçileri Sendikası, maden işçileri ve Zonguldak-Bartın-Karabük bölge halkının, ülkemizin en stratejik kurumlarından biri olan TTK’nın özelleştirilmesine veya kapatılmasına yol açabilecek her türlü yanlış politikaya karşı mücadeleye hazır olduğu bilinmelidir” dedi.

Mutlu’nun konuşması şu şekilde:

‘KİT REFORMUNDAN VAZGEÇİLMELİDİR’

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın TTK’nın da dahil olduğu KİTlerle ilgili, stratejik kamu kurumlarının bile birer şirket haline getirileceğine, teknik ve uzmanlık alanı olarak bağlı bakanlıkların kontrolünden çıkarılacağına, piyasa şartlarına göre yöneticiliğine yönelik yaptığı çalışmadan rahatsızlık duyuyoruz.

Zonguldak'taki kaçak kat CHP'lileri ikiye böldü! Zonguldak'taki kaçak kat CHP'lileri ikiye böldü!

TTK gibi stratejik kuruluşların tartışmasız şekilde tamamen kamu kontrol ve sektör uzmanlarının yönetimiyle işlev görmelerinin en doğru ve ülkemizin gerek ekonomik, gerek sanayi, gerekse siyasi bağımsızlığının şartı olduğunu ifade ediyoruz. Bu nedenledir ki KİT Reformu adı altında hayata geçirilmeye çalışılan girişimlerden derhal vazgeçilmelidir.

Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri olarak geçmişten günümüze verdiğimiz mücadelelerden de anlaşılacağı gibi yanlış ekonomik politikalara karşı, TTK’nın özelleştirilmesine veya kapatılmasına yol açabilecek her türlü girişime karşı duruşumuz nettir.

‘MÜCADELEYE HAZIRIZ’

Genel Maden İşçileri Sendikası, maden işçileri ve Zonguldak-Bartın-Karabük bölge halkının, ülkemizin en stratejik kurumlarından biri olan TTK’nın özelleştirilmesine veya kapatılmasına yol açabilecek her türlü yanlış politikaya karşı mücadeleye hazır olduğu bilinmelidir.

Açıkça ifade ediyoruz ki bu girişimlerde ısrar edenler karşılarında Genel Maden İşçileri Sendikası’nı,  maden ve MTA işçilerini, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, meslek örgütlerini, siyasi partileri ve halkımızı bulacaklardır.

Kamu kurumlarımızın her ne isim altında olursa olsun yok edilmesine karşı tüm meşru mücadele haklarımızı kullanacağız.”

 KAYMAKÇI KİT’LER HAKKINDA KONUŞTU

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, KİT’lerle ilgili yapılmak istenen çalışmanın özelleştirmenin önünü açacağını ifade etti. KİT’lerle ilgili yapılmak istenen çalışmayı kabul etmediklerini ifade eden Kaymakçı, “Bu durum madencilik sektörünün özellikleri gereğince kamusal faydayı ön planda tutan anlayışın terk edilmesiyle ciddi boyutlarda iş kazaları ve çevresel felaketlere yol açacaktır. Ayrıca kamu iş yerlerinde çalışanlar açısından bu yasal statü ve sendikal hakların sağladığı daha kabul edilebilir çalışma koşulları ve özlük haklarının kaybedilmesi anlamına gelecektir. KİT reformu adı altında sunulan bu tasfiye ve talan politikalarını kabul etmiyoruz. Böyle bir çalışmaya karşılık sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte mücadeleye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum”

Editör: Şeyma Kaya