CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanlığı, Milli Gazete Köşe Yazarı Burhan Bozgeyik’in kadınların kıyafeti üzerinden yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat; “Ülkemizde kadın erkek eşitliği hiçe sayılmaktadır. Unutulmamalıdır ki kadın erkek eşitsizliğini pekiştiren her söz, her eylem ya da eylemsizlik şiddetin sebebidir. Yazıda Kadınların tayt giymesi iffetsizlik ve teşhircilik sayılmış. Tayt da giyerim, şort da giyerim. Bu benim kararım" ifadelerini kullandı.
Pulat’ın açıklaması şu şekilde:
"Milli Gazete Köşe Yazarı Burhan Bozgeyik 'İslamiyet iffet dinidir' başlıklı köşe yazısında; kadınları bir kez daha değersizleştirerek bütün kadınlarımıza yönelik hakaretamiz ifadeler kullanmıştır. Bu yazıyı kınıyoruz. Yazıda Kadınların tayt giymesi iffetsizlik ve teşhircilik sayılmış, Düğünlerde kadın erkek karışık oyun oynanması ahlaksızlık sayılmış, 'Haremlik- Selamlık' kavramının unutulmuş olması kaleme alınmıştır. Bu yazı bütünüyle kadını hiçe sayan, kadına hiçbir hak tanınmamasını destekleyen ve kadını değersizleştiren yobaz düşüncelerle kaleme alınmıştır.
Tüm bu yobaz düşüncelere karşı savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyerek kadının toplum ve medeniyet içindeki yerini her zaman takdir etmiştir. Kadın haklarını batılılaşmanın ve çağdaşlaşmanın bir unsuru olarak algılamıştır. Türk kadınına her zaman güvenmiş ve Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza atmıştır. Hiçbir ülkede, hiçbir lider, kadın hakları için böylesine duyarlı olmamış ve böylesine savaşmamıştır.
Mustafa Kemal Atatürk, 1926 yılında Türk Medeni Kanunu'nu kabul ettirerek, Türk kadınlarının hukuki statülerini kökten değiştirmiştir.
Bu kanunla birlikte, kadınlar erkeklerle eşit haklara sahip olmuş, Miras, mülkiyet, velayet hakkı, evlenme, boşanma, mahkemelerde tanıklık hakkı gibi konularda kadınlar ve erkekler arasındaki hukuki eşitsizlik ortadan kaldırılmıştır. Yani 1926 yılından bu yana kadın ve erkek resmî olarak eşittir. Bununla birlikte Ulu önderimiz, kadınların giyiminde ve toplumsal yaşamda özgürlüklerini desteklemiş ve 1934 yılında yapılan kıyafet devrimi ile kadınlar çarşaf ve peçe giyme zorunlulukları kaldırılmıştır. Geleneksel giyim kurallarına bağlı kalmak zorunda olmayan kadınlar, daha modern ve rahat giysiler tercih etmeye başlamıştır.
Ülkemizde kadın erkek eşitliği hiçe sayılmaktadır. Unutulmamalıdır ki kadın erkek eşitsizliğini pekiştiren her söz, her eylem ya da eylemsizlik şiddetin sebebidir. Bu ve benzeri çağ dışı, cinsiyet eşitsizliğini destekleyen görüşler sebebiyle kadına şiddet ve düşmanlık artmakta ve her gün binlerce kız kardeşimiz acımasızca katledilmektedir. Ya fiziksel ya da cinsel şiddet görmektedir.
Kadını sadece anne rolü ile kısıtlayan, kadını birey olarak görmeyen, değersizleştiren, kadını ve medeni kanunu yok sayan her türlü zihniyetin ve kadına yönelik vahşetin karşısındayız. Eşitlik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kadınların haklarının kısıtlanmasına ve Geriye gidişe asla izin vermeyeceğiz."