Tarihçi, yazar, Necdet Sakaoğlu 84 yaşında hayata veda etti. Sakaoğlu’nun cenazesi 28 Ağustos (bugün) ikindi namazına müteakip Amasra şehir mezarlığında toprağa verilecek.

Z HABER olarak merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Sakaoğlu’nun ölümünün ardından Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, sosyal medya hesabından duygu dolu mesaj yayınladı:

“Necdet Sakaoğlu öğretmen olarak geldiği Zonguldak’ta “Sen bu işlerden anlarsın” diye müzeyi kurmak üzere Amasra’da görevlendirildi. Bir Amasra aşığı oldu daha sonra, oraya yerleşti. Hep gerçeğin peşinde koştu, bölgemizle ilgili en çarpıcı, ezber bozan bilgiler onun kaleminden çıktı. ZOKEV olarak davet etmiş, çok keyifli bir söyleşi yapmıştık kendisiyle. Birkaç kez Amasra’daki evinde ziyaret etmiş bilgi doku yolculuklara çıkmıştım. Bir sandık dolusu fotoğraf koydu bir gün önüme. “Hep bunlar okunacak. Kim yapacak bunu? Uykularım kaçıyor.” demişti. O fotoğrafları okudu mu bilmiyorum ama en derin uykulara daldı şimdi. O kadri kıymeti bilinmeyen bir kent bilgesiydi. Dağarcığındaki birçok soru ve bilgi ile ağdı yıldızlara. Çok üzgünüm. Güle güle sevgili Hocam. Bu kenti bilmem ama değerbilir insanları olarak sizi hiç unutmayacağız."

NECDET SAKAOĞLU KİMDİR?

Necdet Sakaoğlu (d. 29 Eylül 1939; Divriği, ö. 27 Ağustos 2024, Amasra), yerel tarih, kent tarihi, Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi ve eğitim tarihi konularındaki çalışmaları ile bilinen Türk tarihçi, öğretmen ve yazardır.

1939'da Sivas, Divriği'de doğan Sakaoğlu, Divriği Atatürk İlkokulu'nu (1951), Nuri Demirağ ortaokulu (1954), Sivas valisi Muammer Bey'in yaptırdığı öğretmen okulunu (1957) ve en son olarak da, İstanbul Çapa'daki kitabesinde adı "Dârül-Muallimat-ı Aliye" olan Eğitim Enstitüsü'nü bitirmiştir.

İncivez'de yangın! 2 kişi dumandan etkilendi! İncivez'de yangın! 2 kişi dumandan etkilendi!

Tarih, folklor ve edebiyat alanlarında önemli araştırmalara imza attı. Tarihin karanlıkta kalmış yanlarını aydınlatan çok sayıda haber ve makaleye imza attı.

Editör: Şeyma Kaya