Zonguldak

Öğrencilere Zonguldak'ın kültürel değerleri tanıtıldı!

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Yer Altından Yer Üstüne, Geçmişten Günümüze Zonguldak” adlı proje 30 öğrencinin ve alanında uzman eğitmenlerin katılımıyla Zonguldak’ta yapıldı.

Abone Ol

Zonguldak İli Merkez, Kilimli ve Kozlu ilçeleri Ortaokul 6-7-8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen projeye, 30 öğrenci katıldı. 2024-2025 eğitim öğretim yılında Zonguldak’taki tek TÜBİTAK 4004 olan bu projede, Zonguldak’ı öğrencilere bütün değerleriyle tanıtmak, bu tanıtımı yaparken öğrencilerin yaparak ve yaşayarak etkinliklere katılmalarının sağlanması hedeflendi.

Öğrenciler, proje kapsamında karayolu, tarihi demiryolu ve deniz yoluyla merkez ilçe, Çaycuma, Filyos, Devrek ve Ereğli’deki coğrafi, jeolojik ve turistik alanları ziyaret ederek kültürel değerleri yerinde deneyimledi.

Öğrencilerin bu kapsamda, kültürel, doğal, jeolojik, endüstriyel miras kavramlarını öğrenmeleri ve bu mirasların gelecek kuşaklara aktarılması için korunması gereken değerler olduğunun farkına varmaları hedeflendi.

5 gün süren proje sonunda Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi Uygulama Atölyesi’nde kapanış töreni yapıldı. Törende, proje öğrencilere katkısı ve çalışmalar katılımcılara anlatıldı. Program sonunda öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }