GÜNDEM

Posbıyık; "Halkı kandırıyorlar!"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık makamında düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarının sorularını yanıtlarken hedefine Erdemir Genel Müdürü N.Aşkın Peker ve Milletvekili Saffet Bozkurt'u aldı.

Abone Ol

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık makamında düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Erdemir Özel Endüstri bölgesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkanı Posbıyık, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinde usulen yanlışlıklar yapıldığını dolayısıyla bu konu hakkında mahkemeye başvurduklarını ifade etti.
Posbıyık’ın Bisküvi Fabrikasının genel müdürü şeklinde nitelendirdiği Erdemir Genel Müdürü N.Aşkın Peker'in geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında söylediği “Erdemir, Kdz.Ereğli esnafına yılda 65 milyon dolar para kazandırıyor" sözüne karşılık olarak, Posbıyık "Keşke Aşkın'ı karşıma çıkarmasalardı, dersine çok çalışması lazım. Böyle bir para yok. Halka dönük hiçbir şey yapmıyorlar. Halkı kandırıyorlar" şeklinde konuşarak bu bedelin kalem kalem açıklanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Posbıyık, AK Partili Milletvekili Saffet Bozkurt’un geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında kendisi hakkında söylediklerine de cevap verdi. Bozkurt’a meydan okuyarak “Bana karşı dikkatli konuş, ben yerelde iktidar partisinin belediye başkanıyım” diyen Posbıyık "Basın toplantısında atıp tutuyor. Sen daha benim kaymakamlık binamı yapamadın. Sen ne konuşuyorsun. Madem o kadar hizmet ettin Ereğli'ye, neden benden belediyeyi alamıyorsunuz? Ha bire sıkıştırıp duruyorsunuz. Hava alıyorsunuz" dedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }