Zonguldak Belediyesi’nin yaklaşık bin lira olan sosyal yardımları verdiği hane sayısını 160’ten 70’e düşürmesi parti içinden ve kamuoyundan tepki aldı. Partililer; “karı kocayı işe alan Belediye Başkanımız Tahsin Erdem’in bu kararını vatandaşa anlatamıyoruz” diyerek tepkili.

Zonguldak Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yardım alan hane sayısını 160’tan 70’e düşürmesi CHP içinde de tartışma ve tepkiye neden oluyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in belediyeyi tasarruf ederek ayakta tutacağını açıklaması sonrası karı kocayı aynı departmanda görev yapacak şekilde işe alması dikkat çekmişti.

Zonguldak Belediyesi’nde çalışmadan maaş ödenen veya kızakta tutuldukları için aktif görevleri bulunmayan personelden daha verimli yararlanmak yerine yeni işe alınacak isimlerle ilgili çalışmaların devam etmesi dikkat çekiyor.

Mustafa Çağlayan Çukurören'de! "Güzel yarınlar için çalışacağız" Mustafa Çağlayan Çukurören'de! "Güzel yarınlar için çalışacağız"

KARAR PARTİYİ İKİYE BÖLDÜ

Zonguldak Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yardım alan hane sayısının düşürülmesi ile yaklaşık 100 bin lira tasarruf sağladığı öğrenilirken vatandaşlar arasında partizanlık yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

Karar CHP’nin parti yönetimleri arasında da tepki çekerken;

“Bütün iş bitti de sıra bu vatandaşlara mı geldi” yorumları geliyor.

CHP yönetimleri alınan kararlar karşısında partinin kapısını çalan vatandaşların sorularını yanıtlamakta zorlanıyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK SÖYLEMİNE YAKIŞMADI

Yardımı kesilme kararı alan vatandaşlarla ilgili bir diğer eleştiri de, kararın sosyal belediyecilik söylemleri ile örtüşmediği yönünde.

Bazı meclis üyeleri de bu kararın aceleci alındığı görüşünde.

Seçim döneminde sosyal belediyecilik söylemine sürekli vurgu yapıldığına dikkat çeken CHP’li isimler süreci şaşkınlıkla izlediklerini ifade ediyor.

Editör: U. G.