Zonguldak

Suriyeli öğrenciler Zonguldaklı gencin hayatını kurtardı

Abone Ol

Merdivenlerden düştükten sonra dili boğanıza kaçan gence müdahalede bulunarak 112 Ekipleri gelene kadar hayatta tutan Suriyeli öğencilere Muhtar Okan Girgin ve Hüseyin Cevher teşekkür ziyaretinde bulundu.

Evlerinin halini paylaşan Muhtar Okan Girgin gençlere teşekkür ederek evlerindeki eksikleri karşılamak için de destek istedi.

Muhtar Girgin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“4 gün önce çarşamba gecesi yeğenim İncivez’deki evine girmek üzeriyken ayağı takılarak düşmüş haberini aldık. Gene yüreğimiz ağzımıza geldi .düşme esnasında başını çok şiddetli bir şekilde merdivenlere vurmuş kütlemeyi duyan komşuları Suriye vatandaşı olan Karaelmas Üniversitesi öğrencilerimiz Ömer Elseyh, Edhg Elsila, Ali Alawi,Mustafa Barışı Muhammed Hamadogle ve gene üniversitemizde manevi danışmanlık yapan Sabahattin Altunkaya’nın ilk müdahalesiyle yaşama kavuşmuş dili boğazına kaçmış kulağında ve burnundan şiddetli kan boşalmış nefes durmuş kalp atışı ve nabız yok ambulans gelene kadar boğazını kapayan dili kurtarılmış kalp masajı yapılarak yaşama döndürülmüş. Zaten 112 ambulans geldiğinde müdahale edilmeseydi kaybedebilir dik demişler. Anlatmak istediğim konu Suriye’nin bir ucundan gelip şehrimizdeki İncivez Mahallemizdeki yeğenimi kurtarmak için yoğun çaba gösteren Suriyeli kardeşlerimize 112 ambulans çalışanlarına emniyet teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İncivez Muhtarı Huseyin Cevher muhtarımla gariban Suriyeli kardeşlerimize teşekkür için ziyaret ettik. Yaşadıkları ortamı göstermek istedim. Bir ev için ne gerekiyorsa lazım yatak yorgan masa vs..”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }