GÜNDEM

TURKCELL'e Zonguldaklı yönetici! Yatırımlar artacak mı?

Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken yönetiminde İdris Sarısoy da yer aldı.

Abone Ol

Turkcell’in 2 Mayıs 2024’te gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısının ardından yeni yönetim kurulu belirlendi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Sir Julian Horn-Smith ile Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Afif Demirkıran ve Hüseyin Arslan görevinden ayrıldı. Bu isimlerin yerlerine Arda Ermut Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olurken, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi  İdris Sarısoy’un akademik kariyerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde başlaması ile Turkcell’in Zonguldak’a daha fazla yatırım yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Prof. Dr. İdris Sarısoy kimdir?
1974 yılında Samsun Bafra’da dünyaya gelen Prof. Dr. İdris Sarısoy, ilkokulu Sinop’un Dikmen ilçesinde, ortaokulu Bafra ve İstanbul’da ve liseyi İstanbul Şehremini Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında Erciyes Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Maliye Teorisi Bilim Dalı’nda başladığı yüksek lisans eğitimini 2000 yılında “Türkiye’de Kamu Kesimi Açıkları ve Finansman Politikaları” başlıklı teziyle tamamladı. 2006’da Marmara Üniversitesi’nde yine aynı bilim dalında “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Sağlanan Vergi Teşvikleri ve Türkiye Uygulaması’ teziyle doktor unvanını aldı. 2000-2002 yılları arasında İlim Yayma Vakfı Vefa İbnül Emin Mahmut Kemal İnal Yurdu’nda yönetim memuru olarak çalıştı. 2002’de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde başladığı araştırma görevliliğine, 2003-2007 yıllarında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde devam etti. 2007-2014 arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 2014’te Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kamu Politikası Anabilim Dalı’nda göreve başladı. 2014’te doçent, 2020’de profesör unvanlarını aldı. Teşvikler, tütün ürünleri vergisi, seçim beyannameleri ve yoksulluk konularında akademik çalışmalar yapan Sarısoy, İlim Yayma Vakfı Ödülleri’nin de yürütücülüğünü yapmaktadır. Evli ve üç kız babasıdır.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }