Zonguldak

Türkiye'nin ilk 'Hydrocharging Meltblown Kumaş' üretim hattı açılış töreni başladı!

Türkiye'nin ilk 'Hydrocharging Meltblown Kumaş' üretim hattı olacak FMG Filtre Plastik A.Ş. üretim tesisinin açılışı ve FUZ MAKİNE A.Ş’ye ait Teknoloji ve İnovasyon Atölyesinin temel atma töreni başladı.

Abone Ol
Türkiye'nin ilk 'Hydrocharging Meltblown Kumaş' üretim hattı olacak FMG Filtre Plastik A.Ş. üretim tesisinin açılışı ve FUZ MAKİNE A.Ş’ye ait Teknoloji ve İnovasyon Atölyesinin temel atma töreni başladı.
MFA Maske Ortakları Murat Uzun ve Fatih Furtun'un sahibi olduğu FMG Filtre Plastik A.Ş. Fabrika'nın açılışına; Önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak 19'uncu Dönem Milletvekili Ali Uzun, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, ZBEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, ZTSO Başkanı Metin Demir, STK’lar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde konuşan önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Başkanı Mustafa Varank; “Buradaki iki arkadaşımız bu işin nasıl yapabilmesi gerektiğini hangi katkıları sağlarsak bize ne neticeler alabileceğimizi gösterdi. Onların sayesinde birçok fanın kurtarılmasına sebep oldular. Yurt dışında ithal edilen fitreyi artık burada ihracat edecekler. Bu arkadaşlarımız önümüzdeki dönemde neler yapabiliriz oksijenli yaşam destek ünitelerinden Türkiye’nin ihtiyaç duyacağı süt sağma makinelerine kadar odaklandılar. Önümüzdeki dönemde yine Türkiye’nin gündeminde dünyanın gündeminde olacak ürünler üretecekler. Üretmek istiyorsanız üretim tesisi kurmak istiyorsanız asıl emekçilere vermek zorundasınız. Emekçilerin yoksa hiç bireyi başarmak mümkün olmaz. Emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz Zonguldak’ın potansiyelinin farkındayız. Bunun gibi üretim tesislerini kazandırmak için yatırımcılara destek olmaya çalışırken çok önemli altyapılarını Zonguldak’a kazandırmak için gayretler gösterdik. Bugün geldiğimiz noktada hükümetimiz gerekli adımları atarak Filyos limanında kurduğumuz limanlarla cari açık verdiğimiz dönemlerde Zonguldak en önemli şehirlerarasına geldi. Filyos limanında 1500 kişi çalışıyor. İnşallah buradaki istihdamı arttıracağız. Zonguldak’ın geleceğinin çok farklı olacağını görüyorum. Siyaset çözüm üretmek için yapılır” dedi.
{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }