Yemek, yurt ve ulaşım giderlerini içermeyen üniversite ücretlerine büyük zamlar geldi. Bazı özel üniversitelerin yıllık ücretleri geçen yıla göre %150'ye varan oranlarda arttı. Ayrıca, ödemelerin iki taksit halinde yapılması durumunda bahar dönemi için %20'ye varan zamlar uygulanacağı bildirildi.

İşte bazı üniversitelerin açıkladığı yeni ücretler:

  • Koç Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için Tıp Fakültesi dışındaki programlar için yıllık 1 milyon 75 bin TL olarak belirledi. Geçen yıl bu ücret 530 bin TL idi, yani Koç Üniversitesi'nde %103'lük bir zam gerçekleşti.

  • Sabancı Üniversitesi, yeni girişli tüm lisans programları ve hazırlık dil eğitimi için yıllık 1,1 milyon TL ücret açıkladı. Geçen yıl bu tutar 510 bin TL idi, bu da %115'lik bir artış anlamına geliyor.

  • Bilkent Üniversitesi, bütün bölüm ve programlar için yıllık 620 bin TL ücret belirledi. Geçen yıl bu ücret 310 bin TL idi ve Bilkent Üniversitesi'nde %100'lük bir zam yapıldı.

  • Özyeğin Üniversitesi, fakülte bazında ücretler belirleyerek İşletme, Mimarlık, Mühendislik, Hukuk, Sosyal Bilimler ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleri için 950 bin TL yıllık ücret açıkladı. Geçen sene bu fakülteler için ücretler 475 bin TL idi.

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi, en pahalı lisans fakülteleri olan Mühendislik, Doğa Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakülteleri için yıllık 745 bin TL ücret belirledi. Geçen yıl bu fakülteler için ücretler 297 bin 500 TL idi, yani Bilgi Üniversitesi'nde %150'yi aşan bir zam gerçekleşti.

    Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum" Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum"
Editör: İnanç Üçüncü