Ankara’da Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerine gece yarısı polis müdahale etti. İSG önlemlerinin alınması ve ücretlerinin artırılması talebiyle 2 gündür açlık grevine başlayan 37 madencinin apar topar gözaltına alındığı o anlarda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz madencileri yalnız bırakmayarak destek verdi.

Alipapila’ya ‘Hastalıktan Ari’ teşekkürü! Alipapila’ya ‘Hastalıktan Ari’ teşekkürü!

Fernas işçilerinin yalın ayak Soma’dan Ankara’ya, milletin Meclisine geldiklerini ve seslerini duyurmak istediklerini söyleyen Yavuzyılmaz, “sırf hükümetin keyfi kaçıyor diye gözaltına alınmaları kabul edilemez” diyerek duruma tepki gösterdi.

Madencilerin sadece Anayasal haklarını talep ettiklerini ve derhal serbest bırakılmaları gerektiğini aktaran Genel Başkan Yardımcısı; “Madencilerimizin tamamı özgür bırakılana kadar buradayız! Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyişimizi sürdüreceğiz” diyerek şunları söyledi:

“Bu arkadaşlarımız terörist değil, vatan haini değil, tek bir siyasi partiye üye bile değiller. Sadece ekmeğinin dersinde olan madenciler. Yarın bir gün bir deprem olsa, siz altında kalsanız bir kolluk kuvveti gibi sizi kurtaracak kahramanlar. Kaç gündür bu parkta barışçıl şekilde seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bugün neyi farklı yaptılar da gece vakti gözaltına alındılar. Hak arayışında olan madencilerin sırf hükümetin tanıdı kaçırıyor diye bu şekilde gözaltına alınışını kabul etmiyoruz. Madencilerin bu şekilde gözaltına alınması bütün toplum vicdanını yaralayan bir hadisedir. Talimatı verenler büyük ayıp etmişlerdir. 

AK Parti bir kez daha hakkını arayan emekçiyle, kolluk güçlerimizi karşı karşıya getirdi. Madencilerimiz sağduyulu bir şekilde davranmasa ve olgun bir tavır sergilemese olaylar çok daha fazla büyüyebilirdi. Biz madencimizin bu hak arayış mücadelesinin bir neticeye kavuşturulmasını istiyoruz ancak bir kesim kendi lüks ve konforlu alanlarının içinde bu çığlığı duymazdan gelmeye devam ediyor. Geceden bu yana madencilerimizle birlikteyiz. Saat 07.30 itibariyle Ankara Emniyet Müdürlüğünde ifade işlemleri devam eden 15 madencimiz bulunuyor. Fernas madencilerinin açlık grevi sürüyor. Onları, çıplak ayaklarıyla çıktıkları bu hak arayış yolunda yalnız bırakmayacağız!”

Editör: Tuğçe Atalar