Zonguldak

Zonguldak Bağlık Mahallesi sakinlerinin korku nöbeti!

Zonguldak’ta, geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı yağış nedeniyle Bağlık Mahallesi’nde meydana gelen heyelan mahalleliyi uyutmuyor. Evleri kayma riski devam eden mahalleli, yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi.

Abone Ol

-ÖZEL İÇERİK-

Loading...

Geçen 1 Ekim’de son yılların en yüksek yağış miktarıyla karşılaşan Zonguldak’ta heyelanlar meydana geldi. Bağlık Mahallesi Çıkmaz Sokak’ta iki evin arasında meydana gelen heyelan nedeniyle toprak metrelerce kaydı. Mahalleli büyük panik yaşarken 3 ev tahliye edildi. Heyelanın iki tarafında kalan evler ise tehlike altında. Vatandaşlar, belediye ve AFAD ekiplerinin inceleme yaptığını ancak herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek hayatlarının tehlikede olduğunu ifade ettiler.

DRON İLE TEHLİKE DAHA NET ANLAŞILDI

Dron ile de görüntülenen heyelan bölgesindeki tehlike, çekilen görüntülerle daha da net anlaşıldı. Alt yapı sisteminin de bulunduğu heyelan bölgesinde kayan topraktan akan su nedeniyle toprağın halen yumuşak kaldığı görüldü.

HAYATIMIZ TEHLİKEDE

Sunay Özgümüş, korkudan uyuyamadıklarını ifade ederek yetkililerin biran önce önlem almasını istediklerini söyledi. Özgümüş, “Burada büyük bir heyelan oldu, 15 tane hane tehlikedeyken 3 ev çoktan boşaltıldı. Burada ki riskten dolayı akşamları evinde kimse uyuyamıyor, acilen bir duvar çekilmesi gerekiyor. Yukarıdan aşağı gelen su burada defalarca heyelana sebep oldu bu ilk değil! O sularında toplanıp bir boru çekilmesi gerekiyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz, burada can güvenliğimiz tehlikede acilen bir çözüm istiyoruz.” dedi.

Emine Köroğlu ise, “Evlerimiz hep tehlikede. Bazı komşularımız evinden çıkmak zorunda kaldı. Buraya bir duvar çekilmesini istiyoruz. Her yer indi aşağıya! Devletimizden acilen yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

Bir başka mahalleli ise, ''Kiraya çıksak çıkamıyoruz, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde suları toplayıp buraya bir duvar çeksinler. Bizde mahalleli olarak elimizden geldiğince destek olalım. Evlerimizi kurtaralım. Başka hiçbir şey istemiyoruz devletimizden. Zaten burası gittiği zaman ''Rat'tan aşağı hiçbir ev kalmaz! Çadır kursak yerimiz yok, gece uykumuz yok!” dedi.

KAÇAK OCAKLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Bölgede bulunan kaçak ocakların yeryüzüne yakın noktada üretim yaptığını ifade eden mahalleli, şikayet ettiklerinde ocağın mühürlendiğini ancak ekiplerin gitmesinin ardından gece tekrar açılarak üretim yapıldığını iddia etti. Kaçak ocağın heyelanı tetikleyebileceğini ifade eden mahalleli, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }